Mii de oameni au protestat în Bucureşti şi în alte oraşe împotriva proiectului de la Roşia Montană

Zeci de mii de oameni din toată ţara au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva proiectului Roşia Montană. Numai în Bucureşti, numărul protestatarilor a depăşit 10.000. 

RomaniaTV.net
15 sept. 2013, 16:44
Mii de oameni au protestat în Bucureşti şi în alte oraşe împotriva proiectului de la Roşia Montană

A cincisprezecea zi a protestului din Capitală a scos în stradă peste 10.000 de oameni. Protestatarii au mărşăluit timp de patru ore, apoi s-au întors în Piaţa Universităţii, de unde plecaseră.

Marşul a început în jurul orei 19.00, pe Bulevardul Ion C. Brătianu, şi a continuat pe Bulevardul Unirii, Bulevardul Nerva Traian, Calea Văcăreşti, Bulevardul Tineretului, Bulevardul Dimitrie Cantemir, de unde s-au întors în Piaţa Universităţii.

VEZI ŞI Şmecherii de ONG fac bani şi proteste

Protestatarii au scandat „Roşia Montană nu e de pomană”, „Uniţi, salvăm Roşia Montană” şi au avut pancarte pe care scria „Soarta Roşiei Montana = Soarta României”, „Mă voi lega cu lanţuri de 24 de karate”, „Victoraş! Ai grijă de copilaş, Gabriel”, unele dintre aceste mesaje fiind scrise şi în limba engleză.

Citeşte şi Cine finanţează protestele din Piaţa Universităţii

La protestul din Capitală au participat şi oameni din Roşia Montană care se opun proiectului minier.

Câteva sute de persoane au ieşit în stradă şi la Iaşi. Protestatarii spun că nu vor ca Roşia Montană să se trasforme într-un lac cu cianură.

Şi la Cluj-Napoca, oamenii şi-au strigat nemulţumirile faţă de proiectul Roşia Montană. Printre protestatarii din Cluj-Napoca şi-a făcut apariţia şi o mireasă.

Proteste similare au fost anunţate pentru ziua de duminică 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena, Barcelona.

Citeşte şi Miting de amploare la Roşia Montană. Solidari cu minerii protestatari, mii de oameni au ajuns în zonă

Manifestanţii de la Universitate cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Citeşte şi Peste 30 de persoane au protestat în tramvaiul 21, din Bucureşti, faţă de proiectul Roşia Montană