Protest violent la Piteşti: jandarm lovit cu pumni şi picioare. Doi tineri au fost reţinuţi VIDEO

Ciocniri între protestatari şi forţele de ordine au avut loc şi în Piteşti. Geamul unei patiserii din Piteşti a fost spart în timpul protestului, iar un jandarm a fost rănit. Doi tineri au fost imobilizaţi şi duşi la poliţie.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 18:16
Protest violent la Piteşti: jandarm lovit cu pumni şi picioare. Doi tineri au fost reţinuţi VIDEO

Peste 500 de persoane protestează, luni seară, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti, iar, la un moment dat, doi participanţi la acţiune l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele pe adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, aceştia fiind duşi la Poliţie pentru audieri, potrivit Mediafax.

Protestatarii scandează lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, precum: „Jos Băsescu„, „Băsescu asta nu e ţara ta„, „Băsescu dă-ţi demisia„, „Jos Guvernul„.

La un moment dat, protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar doi dintre manifestanţi l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele pe adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, colonel George Şerbănică, aceştia fiind imobilizaţi de oamenii legii, urcaţi în dubă şi duşi la audieri la Secţia 1 de Poliţie.

Primele date arată că cei doi sunt minori.

De asemenea, un protestatar a spart geamul unei unităţi de panificaţie din centrul municipiului, însă acesta nu a fost încă identificat de oamenii legii.

Protestul nu are autorizaţie de desfăşurare.

Duminică, aproximativ 1.500 de persoane au protestat în Piaţa „Vasile Milea” din Piteşti, în faţa Prefecturii Argeş şi a sediului organizaţiei judeţene a PDL, oamenii cerând demisia preşedintelui şi a premierului.

Acţiuni similare de protest au loc, luni seară, pentru a patra zi consecutiv, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară.

Astfel, au loc proteste şi la Cluj, Sibiu, Braşov, Târgu Mureş, Deva, Arad, Aiud, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Reşiţa, Craiova, Buzău, Slobozia, Ploieşti, Târgovişte, Suceava, Botoşani, Vaslui, Piteşti, Constanţa.

Iniţial, mitingurile spontane au fost declanşate pentru susţinerea doctorului Raed Arafat, care şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Mnisterul Sănătăţii nemulţumit de proiectul Legii Sănătăţii şi ca urmare a unor divergenţe cu preşedintele Traian Băsescu.