PROTEST spontan la Piaţa Romană împotriva maidanezilor. Părinţii lui Ionuţ au fost prezenţi FOTO

Sute de oamenii s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Romană din Bucureşti pentru a protesta împotriva câinilor maidanezi şi a autorităţilor bucureştene, chiar dacă Primăria Capitalei nu a dat autorizaţie pentru acest protest. Pe pagina de Facebook a evenimentului a fost postat un mesaj de mobilizare al asociaţiei Pro Civilizaţie Secolul 21, chiar dacă iniţiatoarea manifestaţiei a anunţat că nu a obţinut autorizaţie. Părinţii copilului ucis de câinii maidanezi au prezenţi la eveniment. Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.30, fără incidente.

06 sept. 2013, 16:53

Câteva sute de persoane de toate vârstele, de la copii de câţiva ani la pensionari, participă vineri seară, în Piaţa Romană din Bucureşti, la protestul „anti-maidanezi”, pentru a cere rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, dar şi pentru a-l comemora pe Ionuţ Anghel.

Printre ei se numără şi părinţii lui Ionuţ Anghel, mama acestuia declarând că au venit din respect pentru cei care au organizat această acţiune şi care s-au gândit, astfel, şi la copilul lor, relatează Mediafax.

„Vreau să le mulţumesc tuturor bucureştenilor care au ales să vină să protesteze pentru ceea ce s-a întâmplat cu copilul nostru şi le suntem recunoscători. Sunt impresionată şi sper să schimbăm ceva, să nu se mai întâmple aşa nenorociri în România. Trebuie să ne gândim bine ce alegem, copiii sau maidanezii. Este o anchetă în desfăşurare şi aşteptăm rezultatele, să vedem cine sunt vinovaţii. Dacă nu erau maidanezii, copilul nostru ar fi trăit. Chiar dacă se rătăcea, era găsit şi era în viaţă acum (…) S-a ajuns prea departe şi nu vrem să se mai întâmple lucrurile astea. Maidanezii nu au ce să caute într-o capitală europeană”, a declarat mama lui Ionuţ.

Participanţii s-au adunat, în jurul orei 19.00, pe trotuarul din zona Coloanelor, unde a fost aşezată o fotografie a copilului de patru ani sfâşiat de câini, lângă care sunt puse lumânări şi candele.

La protest au fost aduse cartoane cu mesaje printre care „16.192 muşcaţi numai în 2012″, „Vrem o ţară ca afară!”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu mai vrem să fim mâncaţi”, „Asociaţia de Protecţie a Oamenilor”, „Pro civilizaţie” şi „Fără maidanezi”.

Unul dintre protestatari ţine în mâini o fotografie a primarului general Sorin Oprescu având banderolă de doliu la unul dintre colţuri, iar un copil afişează un carton cu textul „Stop/Nu vreau să urmez eu!„.

În jurul orei 19.45, când numărul participanţilor a depăşit 100 de persoane, protestatarii au scandat „Ionuţ, Ionuţ!”, iar apoi „Jos Oprescu! şi „Demisia!”.

Oamenii s-au adunat în stradă, chiar dacă iniţiatoarea evenimentului a anunţat că se amână deoarece nu a obţinut autorizaţia de la primărie.

„Iniţiatoarea acestui miting a renunţat la organizarea lui, din cauza faptului că nu a obţinut autorizaţia. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă mai participă sau nu. Cu toatea acestea, vă invităm în continuare să fim alături de familia micului Ionuţ şi vă aşteptăm pe toţi, astăzi la ora 19.00 – la Piaţa Romană. Nu uitaţi să aduceţi cu voi câte un afiş (scris pe ce avem fiecare, chiar şi pe o coală A4, cu un marker, nu e obligatoriu să fie ceva elaborat) în care să scrieţi ce vă doriţi. Cerem cu această ocazie autorităţilor care ne sfidează de peste 23 de ani să adune toţi câinii maidanezi de pe străzile Bucureştiului, aplicând Legea 227/2002”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.30, fără incidente.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.