Protest spontan de amploare, la CFR. Peste 2.000 de angajaţi au oprit lucrul câteva ore VIDEO

Aproximativ 2.000 de angajaţi de la societatea Reparaţii Locomotive din cadrul CFR au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. Ei au încheiat protestul în jurul orei 14.30

17 apr. 2013, 06:00
Protest spontan de amploare, la CFR. Peste 2.000 de angajaţi au oprit lucrul câteva ore VIDEO

Angajaţii CFR din mai multe oraşe din ţară, au organizat un protest de amploare miercuri dimineaţa, nemulţumiţi de plata salariilor. Lucrători de la depoul de locomotive din Bucureşti, Ploieşti, Suceava, Iaşi, Timişoara, Piteşti şi Jibou au încetat lucrul din cauză că nu şi-au primit salariile pe luna martie, care ar fi trebuit să le fie virate în conturi pe 15 aprilie.

Liderul sindicalist Ion Popescu, preşedintele Federaţiei Meridian, a declarat la România TV că banii au fost totuşi viraţi către angajaţi, însă din motive necunoscute ele nu au ajuns în conturile oamenilor. Un alt lider de sindicat, Emil Bunescu, de la CFR Bucureşti, a confirmat că plăţile au fost făcute în data de 11 aprilie, însă S.C. Reparaţii Locomotive are conturile blocate în urma unei hotărâri judecătoreşti şi din acest motiv banii nu au ajuns la angajaţi.

Rodrigo Maxim, liderul Federaţiei Sindicatelor Transporturi Feroviare, a declarat la miercuri la România TV: „Este un protest spontan, banii sunt blocaţi la bancă. Este vorba de angajaţii de la CFR Călatori, care îşi primesc din nou salariile întârziate. CFR Călători a virat banii de salarii la SC Reparaţii Locomotive Braşov şi Filiala i-a dat mai departe la BancPost, care a blocat banii„.

Angajaţii de la Societatea Reparaţii Locomotive din CFR au încheiat acţiunea de protest în jurul orei 14.30, după ce salariile le-au fost virate în cont, a declarat Maxim Rodrigo.

A încetat protestul, dar nu înţelegem de ce trebuie să ajungem aici ca să ne primim salariile„, a spus liderul sindical.

El a precizat că nu au fost probleme în traficul feroviar din cauza protestului spontan al angajaţilor de la societatea Reparaţii Locomotive, deoarece au fost folosite rezervele şi multe dintre locomotive erau deja pe drum în momentul în care oamenii au încetat lucrul.