PROTEST PDL în Parlament. Hrebenciuc, către Vass în râsetele aleşilor: „V-aţi uşurat, doamnă?” VIDEO

Democrat-liberalii au ales, marţi, o metodă inedită de a protesta în Parlament faţă de creşterea preţurilor, aceştia acuzând faptul că, în timpul guvernării USL, salariului mediu net nu a crescut cu nici un leu. Aleşii PDL au încercat să-şi facă cunoscut "semnalul de alarnă" de la tribuna Camerei Deputaţilor, dar preşedintele de şedinţă, social-democratul Viorel Hrebenciuc, le-a tăiat microfonul, informează România TV.

09 apr. 2013, 08:41
PROTEST PDL în Parlament. Hrebenciuc, către Vass în râsetele aleşilor: „V-aţi uşurat, doamnă?” VIDEO

Andreea Paul Vass a venit, marţi, în plenul Camerei, cu două coşuri cu alimente, pentru a arăta că preţurile acestora s-au majorat sub guvernarea USL.

„Dacă vreţi să vă faceţi de râs, făceţi-vă până la sfârşit, sigur că da… Nu pot să mă opun la treaba asta”, i-a spus Viorel Hrebenciuc deputatului PDL, Andreea Paul Vass, care a insistat să exprime nemulţumirile de la microfonul plenului.

1.553 de lei. Acesta este salariul mediu net din ultimua lună de guvernare PDL şi acesta este salariul mediu net din ultima lună de guvernarea USL. Nici un leu în plus, după 11 luni de guvernare USL. În schimb, aveţi creşteri la preţuri, la alimente de 40%, 80%, de 20% ş.a.m.d.p. Le puteţi consulta”,  a spus Vass.

Replica lui Hrebenciuc, după ce PDL-ista şi-a încheiat expunerea a stârnit râsetele deputaţilor aflaţi în plen: „V-aţi uşurat, doamnă?”

Înainte de şedinţa de plen a Camerei, mai mulţi democrat-liberali au instalat pe holul Camerei un banner de 9 metri pătraţi pe care era inscripţionată piramida alimentară şi procentele cu care s-au majorat produsele alimentare sub guvernarea USL

Liderul de grup al PDL, Mircea Toader, s-a ocupat personal de instalarea banner-ului. „Mâncăm mai scump sub guvernarea USL. Niciun leu în plus la salariul mediu net al românilor sub USL”, era mesajul inscripţionat pe bannerul pe care Toader şi doi democrat-liberali s-au stăduit să îl monteze nu mai puţin de 25 de minute.

Să vedeţi mercurialul din ziua de astăzi, cu creşterea preţurilor pe care noi am vrut să le facem sugestiv„, a prezentat Toader ceea ce era scris pe banner.

După amplasarea bannerului pe hol a venit Andreea Paul Vass, care a ţinut în faţa camerelor de luat vederi o miniconferinţă de presă pe subiectul majorării preţurilor la produsele alimentare.

„Nu este neapărat un protest, este un semnal de alarmă că, după 11 luni de guvernare, nu s-a obţinut nici măcar un leu în plus la salariul mediu pe economie. Salariul a rămas la 1.553 de lei. Asistăm la o creştere explozivă a preţurilor, la gaze, la energie şi mai ales la mâncare. (…) Toţi românii trăiesc mai prost în guvernarea USL”, a  spus ulterior Andreea Paul Vass, la România TV.