Protest la Hidroserv Porţile de Fier. Peste o sută de oameni sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă

Peste o sută de angajaţi ai Hidroserv Porţile de Fier au protestat, luni după-amiază, la Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi că le-au fost tăiate drepturi salariale şi că nu mai au lucrări care să le confere siguranţa locului de muncă.

04 mart. 2013, 15:29
Protest la Hidroserv Porţile de Fier. Peste o sută de oameni sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă

Cei peste o sută de salariaţi ai Hidroserv Porţile de Fier s-au strâns, luni, începând cu ora 15.00, în faţa sediului unităţii din Drobeta Turnu Severin, afişând pancarte cu textul „Vrem să muncim în Porţile de Fier!” şi scandând lozinci împotriva administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, pe care îl acuză că vrea să închidă unităţile Hidroserv din ţară.

„Vrem să ne păstrăm locurile de muncă. Măsurile luate de Remus Borza ne afectează foarte mult. Toate drepturile noastre pe care le-am avut în contractul colectiv de muncă ni s-au tăiat la jumatate, nu ni s-au dat banii de concediu, nu ni s-a dat prima de Crăciun, nu ni s-a dat diferenţa de primă de Sfântul Ilie (n.r. – Ziua Energeticianului)„, a declarat un angajat al Hidroserv, potrivit Mediafax.

„Se zvoneşte că ne dau afară. Din câţi suntem noi salariaţi, vor să mai rămânem 200. Mă caută banca, am copii care sunt încă la facultate. Nu înţeleg unde se duce ţara asta”, a spus o femeie prezentă la protest, care se teme că va fi dată afară.

Oamenii au declarat că în ultimele luni le-au fost afectate drepturile salariale cu peste 30 la sută şi că lucrează doar patru zile din cinci, pentru că nu au lucrări.

„S-a redus programul de lucru de la cinci zile pe săptămână la patru şi nici în alea patru nu ni se asigură de lucru. Actualul director nu a adus o singură lucrare de cinci luni, de când este director. Oamenii aceştia de-aia sunt aici pentru că nu au ce să muncească, merg la serviciu şi nu au ce să muncească. Ne e teamă că vom dispărea cu totul Hidroserv Porţile de Fier. La modul cum este condusă şi cum se pune problema ne este teamă că nu vorm mai exista deloc, nu că o să plecăm o sută sau două sute”, a afirmat alt angajat nemulţumit.

Alţi salariaţi ai companiei s-au plâns că „sunt terorizaţi” şi că „sunt ţinuţi într-o teamă continuă”, întrucât s-a anunţat un număr maxim de 80 disponibilizări, dar pentru că nu primesc lucrări se tem că unitatea va intra în faliment.

„Nu avem asigurate lucrările pentru desfăşurarea activităţii Hidroserv Porţile de Fier SA. Urmare a acestui fapt în luna ianuarie, Hidroserv SA s-a închis cu o pierdere de 1,6 – 1,7 milioane de lei, ceea ce este foarte mult pentru noi. Luna februarie tinde să se înscrie şi ea pe aceeaşi linie, iar dacă tendinţa va continua să meargă în acelaşi sens în câteva luni Hidroserv Porţile de Fier va intra în faliment, asta însemnând 580 de salariaţi fără locuri de muncă”, a declarat preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu.

Liderul sindical a mai spus că sindicaliştii se pregătesc de organizarea unui protest în Capitală, la sediul Hidroelectrica SA, la care să participe aproximativ 500 – 600 de persoane de la toate unităţile Hidroserv din ţară.

Protestul de la Drobeta Turnu Severin a fost autorizat între orele 15.00 – 17.00.