Protest la facultate, împotriva homofobiei

Studenţi şi profesori de la SNSPA au protestat vineri în curtea instituţiei, în semn de solidaritate faţă de colegii lor bătuţi marţi seara de o grupare homofobă. La protest a participat şi europarlamentarul Renate Weber.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 16:12
Protest la facultate, împotriva homofobiei

Protestul a durat cam 40 de minute, timp în care studenţii şi profesorii au vorbit despre drepturile omului. Mesajul transmis a fost unul al toleranţei.

Având în vedere că s-a întâmplat în centrul Bucureştiului şi pretindem că suntem o ţară civilizată, nu am cuvinte să descriu cât detest ceea ce s-a întâmplat„, a declarat prorectorul SNSPA, Liliana Popescu.

Europarlamentarul Renate Weber a participat şi ea la protest şi a susţinut cauza studenţilor. „Este inadmisibil ca într-o ţară a Uniunii Europene, într-un stat democratic, să asistăm la o agresiune comisă din ură. De data aceasta a fost vorba de homofobie  care i-a determinat pe tinerii aceia sa comita agresiunea. Ca o solicitarecătre autorităţile române să faca investigaţiile de rigoare şi să îi descopere pe agresori„, a spus aceasta.

Marţi seară, mai mulţi studenţi au fost agresaţi, după ce au organizat o dezbatere despre homosexualitatea în perioada comunistă.