Protest extrem la Oltchim. 15 angajaţi au intrat în greva foamei. Un muncitor a leşinat VIDEO

Situaţie din ce în ce mai gravă la Oltchim. Numărul angajaţilor care au intrat în greva foamei a ajuns la 15. După ce ministrul Liviu Pop a ajuns la combinat şi a fost huiduit de protestatari, unui muncitor i s-a făcut rău în faţa combinatului. Bărbatul a leşinat pe scările de la intrarea în pavilionul administrativ. De câteva zile, sute de angajaţi protestează în faţa combinatului, cerându-şi drepturile salariale restante, dar şi demisia liderului sindical, Mihai Diculoiu.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 06:37
Protest extrem la Oltchim. 15 angajaţi au intrat în greva foamei. Un muncitor a leşinat VIDEO

Un angajat al Oltchim a fost scos pe targă, joi, din rândul protestatarilor, după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să intre în clădirea pavilionului administrativ al combinatului, la discuţii cu conducerea unităţii şi cu ministrul Liviu Pop. În cădere, bărbatul s-a lovit la cap. La faţa locului a ajuns un echipaj medical care i-a acordat primul ajutor şi l-a luat de acolo pe o targă.

Salariaţii sunt din nou în faţa pavilionului administrativ şi vor rămâne acolo pentru a protesta până când liderul de sindicat Mihai Diculoiu va înţelege să demisioneze. De asemenea, vrem să ni se achite banii restanţi şi să se găsească fondurile necesare repornirii instalaţiilor, pentru ca privatizarea să nu ne prindă cu combinatul închis„, a declarat, joi, liderul protestatarilor, Corneliu Cernev.

Joi, la Oltchim, a ajuns şi Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. Potrivit Mediafax, protestatarii l-au acuzat pe ministrul Liviu Pop că Guvernul nu şi-a ţinut promisiunile în ceea ce priveşte plata salariilor restante şi au cerut ca premierul Victor Ponta să vină să discute cu ei.

Liviu Pop a reuşit cu greu să li se adreseze protestatarilor, din cauza huiduielilor. „O să avem o întâlnire. Am spus că în şapte zile vom găsi soluţii, s-a achitat avansul pe iulie şi urmează să achităm integral salariile pentru iulie şi august. S-au respectat toate promisiunile, urmează să găsim soluţii în continuare”, a declarat Liviu Pop.

La faţa locului au fost mobilizate efective importante ale forţelor de ordine, pentru că mulţi oameni vor să intre cu forţa în Pavilionul Central, unde se ţin negocierile.

Sute de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează de câteva zile în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Ministrul Economiei l-a informat pe premier, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că până în prezent 12 firme au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, Ponta atenţionându-l să nu vorbească la microfon pentru că vrea să rămână „una şi bună”, care să salveze locurile de muncă. Câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicul Vâlcea va fi anunţat pe 18 septembrie.