Protest cu ghilimele, împotriva lui Ponta la Palatul Victoria VIDEO

Câteva zeci de oameni au protestat luni seara, în faţa Palatului Victoria, cerându-i premierului Victor Ponta să-şi dea demisia în urma acuzaţiilor de plagiat. Oamenii, în majoritate tineri, au protestat timp de o oră, fără să aibă loc incidente. 

RomaniaTV.net
02 iul. 2012, 18:19
Protest cu ghilimele, împotriva lui Ponta la Palatul Victoria VIDEO

Potrivit România TV, protestarii s-au strâns în faţa Guvernului în jurul orelor 19.00.

Ei au decis să iasă în stradă pentru a-i cere premierului Victor Ponta să-şi respecte cuvântul dat că-şi va da demisia dacă se va dovedi că şi-a plagiat lucrarea de doctorat. 

Oamenii au afişat pancarte pe care se regăseau ghilimele, fără nici un fel de text, sau pe care scria „Eu citez, nu plagiez”, „Vrem dreptate, cu citate”, „Vrem o ţară ca afară. Ponta demisia”, „Copiatul este Pontagios„.

Ei au mărşăluit paşnic în Piaţa Victoriei. Protestul nu a fost autorizat, însă oamenii au spus că vor continua să iasă în stradă până când premierul Ponta îşi va da demisia, în urma deciziei date de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor că premierul a plagiat teza de doctorat.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, a anunţat Marius Andruh, preşedintele Consiliului. Forul propune Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că nu va renunţa nici la titlul de doctor, nici la funcţia de prim ministru în urma verdictului de plagiat dat de CNATDCU în privinţa lucrării de doctorat.

Ponta a catalogat controversa creată asupra tezei sale de doctorat ca fiind „o mizerie politică” şi a apreciat că membrii Consiliului care a stabilit că lucrarea sa ar fi un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o „execuţie mafiotă”.