PROTEST anti-Băsescu, în Parlament: „De 8 martie aţi trimis felicitări ţigăncii împuţite?” VIDEO

Trei membri ai PNL l-au întâmpinat, marţi, pe preşedintele Traian Băsescu la intrarea în sala de plen a Parlamentului cu aplauze ironice şi scandări antiprezidenţiale. În plen, singurul liberal prezent a fost senatorul Ioan Ghişe care nu a ratat ocazia pentru a protesta din nou faţă de prezenţa lui Băsescu în fruntea statului.

12 mart. 2013, 13:26
PROTEST anti-Băsescu, în Parlament: „De 8 martie aţi trimis felicitări ţigăncii împuţite?” VIDEO

Cele trei persoane au intrat în Palatul Parlamentului ca invitaţi ai grupului PNL. Când Traian Băsescu a apărut pe culoarul din faţa sălii de plen, liberalii au început să scandeze: „Băse, te iubim/ Că ca tine nu găsim!”. Unul dintre ei chiar l-a apostrofat pe şeful statului întrebându-l: „De 8 martie aţi trimis felicitări ţigăncii împuţite?”

Traian Băsescu a intrat în sala de plen fără a fi însoţit de unul dintre cei doi preşedinţi ai Camerelor. Crin Antonescu nu a participat la şedinţă, iar Valeriu Zgonea, cel care a prezidat plenul reunit, a intrat în sală cu puţin timp înaintea şefului statului.

Şi senatorul Ioan Ghişe a protestat faţă de prezenţa preşedintelui Traian Băsescu în faţa plenului Parlamentului. Înaintea discursului şefului statului, Ghişe a propus ca Parlamentul să clarifice statutul pe care îl are în prezent Traian Băsescu.

Parlamentul să adopte procedura de urmat pentru finalizarea referendumului şi să aplice decizia poporului privind decizia demiterii lui Traian Băsescu. Dacă Parlamentul constată că nu a fost demis de popor, atunci să abroge decizia de suspendare a preşedintelui”, a declarat Ghişe în faţa plenului.

Ulterior, după ce Băsescu a început să vorbească, Ghişe a venit în faţa plenului, s-a întors cu spatele la Băsescu şi a arătat înspre colegii săi tricoul pe care l-a purtat în timpul protestelor sale de la Cotroceni de vara trecută. Este vorba de un tricou inscripţionat „Poporul a decis/ Băsescu e demis”. De data asta însă, Ghişe nu era îmbrăcat cu tricoul, mărginindu-se doar să-l arate colegilor parlamentari.

Acelaşi tricou l-a purtat Ghişe şi în timpul recepţiei de Ziua Naţională de la Cotroceni, din 29 noiembrie, când a fost luat pe sus de către ofiţerii SPP şi dat afară din palatul prezidenţial.

„Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime”, a spus Ghişe pentru Mediafax.

Senatorul PNL era singurul reprezentant al puterii care a dat curs invitaţiei de la Cotroceni.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea, a relatat punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale faţă de incident. „În timpul recepţiei, a avut loc un incident. Unul dintre invitaţii oficiali, anume domnul senator Ghişe, a încercat să-şi smulgă hainele de pe el şi să creeze scandal, motiv pentru care forţele de ordine au considerat că trebuie să-l însoţească la ieşire”, a spus Oprea precizând că Ghişe încerca să arate tricoul pe care-l avea pe el.

„Administraţia Prezidenţială consideră că românii au nevoie de unire şi nu de dezbinare, cu atât mai mult de Ziua Naţională”, a mai spus Oprea.