Protejează-te de lumină cu stil: Ce OCHELARI de SOARE ţi se potrivesc în funcţie de forma feţei FOTO

Ochelarii de soare sunt o necesitate în timpul verii, fiind singurele dispozitive care protejează ochii de lumina puternică, în special de lumina soarelui. Cu toate acestea, găsirea unei perechi potrivite poate să fie de multe ori un lucru dificil, mai ales pentru oamenii pretenţioşi care simt nevoia să fie în pas cu moda. Acesta este şi motivul pentru care sfaturile de mai jos te vor ajuta să îţi găseşti mai uşor dispozitivele optice care îţi vor garanta o vară fără dureri de ochi, dar, în acelaşi timp, vor completa orice ţinută.

16 iun. 2013, 11:01

Principalul criteriu privind alegerea perechii de ochelari de soare potrivite este forma feţei. Astfel, ei vor completa forma feţei, oferind o imagine impecabilă.

Pentru o faţă rotundă, experţii recomandă ochelarii stil „Aviator” sau pătraţi. Cea mai bună alegere o reprezintă ramele angulare, pentru a oferi definiţie feţei.


Persoanele cu faţa ovală se pot considera norocoase, orice pereche de ochelari încadrându-se perfect în forma feţei. Cu toate acestea, este recomandabil ca ramele ochelarilor să fie cel puţin la fel de late ca faţa în cel mai lat punct al său, pentru a da senzaţia de întreg.

Pentru un contrast inedit, persoanele cu faţă pătrată ar trebui să poarte ochelari de soare rotunjiţi, cu ramele puţin curbate, mai ales că acest tip de faţă are deja o structura proeminentă, ceea ce înseamnă că o pereche de ochelari angulari ar putea să nu arate bine, deoarece va accentua trăsăturile respective.Citeşte şi Semne că ai nevoie de ochelari de vedere

Dacă ai o faţă lungă, sfatul cunoscătorilor este acela de a achiziţiona ochelari cu lentile care sunt mai mult lungi decât sunt late. Mai mult, ar trebui evitate ramele cu forme geometrice, pentru a balansa structura dură a feţei.
Din păcate, oamenii cu faţa în formă de inimă, nu au foarte multe opţiuni atunci când vor să cumpere dispozitive împotriva soarelui, deoarece singurii ochelari care se potrivesc sunt cei cu rame pătrate. Ei sunt perfecţi pentru proporţiile feţei. Cu toate acestea, este recomandată evitarea lentilelor în formă de lacrimă sau ramele cu prea multe detalii în partea de sus.
O formă de diamant a feţei le va oferi multor persoane posibilitatea de a alege orice formă de ochelari de soare. Chiar dacă orice pereche va arăta bine, extremele trebuiesc evitate, în special ochelarii rotunzi şi cei pătraţi. Atunci când lentilele vor fi mai lungi decât late, efectul asupra feţei va fi garantat.

Citeşte şi Ochelarii de „tocilar”, ultima fiţă în materie de accesorii GALERIE FOTO

Ramele foarte grele sau lentilele în formă de lacrimă sunt perfecte pentru oamenii cu faţa triunghiulară. Astfel, ei vor ajuta la balansarea formei feţei. De asemenea, ramele pătrate sau angulare cu lentile lungi funcţionează de asemenea.


În toate cazurile, trebuiesc luate în considerare şi alte aspecte, atunci când se doreşte cumpărarea unei perechi de ochelari, în special culoarea şi complexitatea părului. Privind culoarea, negrul este cel mai sigur, deoarece arată bine pe oricine.