Proiect educaţional inedit la Iaşi: Elevii vor deprinde tainele seismologiei

Reprezentanţii Colegiului "Costache Negruzzi" din Iaşi au anunţat că în instituţia şcolară a fost instalat un seismometru în cadrul unui proiect care a fost lansat, vineri, intitulat "Reţeaua Seismică Educaţională din România - ROEDUSEIS".

RomaniaTV.net
26 apr. 2013, 08:18
Proiect educaţional inedit la Iaşi: Elevii vor deprinde tainele seismologiei

Scopul proiectului este elaborarea unor resurse educaţionale, dezvoltarea şi implementarea unor noi metodologii de predare şi învăţare a Ştiinţelor Pământului, utilizând seismologia ca mijloc de cunoaştere şi pregătire în domeniul riscului seismic. Perioada de desfăşurare a proiectului este iulie 2012 – iunie 2015, potrivit Agerpres.

În incinta Colegiului Costache Negruzzi va fi instalat un seismometru, care va fi utilizat în scop didactic şi educativ. Înregistrările seismice de la aparatura instalată în şcoală vor fi utilizate pentru crearea unei baze de date ce urmează a fi integrată în arhiva seismică naţională şi internaţională„, a explicat directorul Colegiului Costache Negruzzi, Elvira Rotundu.

Aceasta a precizat că în realizarea proiectului educaţional mai sunt implicaţi reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă şi ai Universităţii Babeş Bolyai Cluj – Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului.