Progresul tehnologic, printre cauzele obezităţii la femei, potrivit unui studiu

Există numeroase teorii cu privire la cauzele obezităţii, dar un studiu recent arată că, în cazul femeilor, surplusul de greutate este şi o consecinţă a faptului că acestea fac mult mai puţine treburi casnice decât în urmă cu câteva decenii.

RomaniaTV.net
01 mart. 2013, 13:15
Progresul tehnologic, printre cauzele obezităţii la femei, potrivit unui studiu

Lipsa de timp şi evoluţia tehnologiei fac ca în zilele noastre femeile să fie mult mai puţin active în gospodărie decât erau în urmă cu aproape 50 de ani.

Un studiu arată că dacă în 1965 femeile petreceau 27 de ore pe săptămână gătind, spălând şi făcând curăţenie, astăzi ele alocă mult mai puţin timp acestor activităţi – doar 13,3 ore pe săptămână, în medie.

CITEŞTE ŞI: Românii, pe locul trei în TOPUL OBEZITĂŢII, în Europa

În consecinţă, organismul lor consumă cu 360 de calorii pe zi mai puţin decât în anii ’60. În plus, timpul economisit datorită progresului tehnologic nu este folosit pentru alte activităţi care ar putea rezulta în consum de calorii, ci este „investit”, în cele mai multe dintre cazuri, în stat pe canapea, în faţa televizorului sau a calculatorului. Ceea ce, combinat de cele mai multe ori, cu o alimentaţie neechilibrată duce la o creştere în greutate considerabilă.