PROGNOZA METEO: Zilele vor fi călduroase, cu ploi locale şi scurte

Vremea se va menţine frumoasă, în mare parte a ţării, chiar dacă, pe alocuri, pot apărea ploi şi furtuni, care vor scădea uşor temperaturile.

15 iul. 2013, 14:00
PROGNOZA METEO: Zilele vor fi călduroase, cu ploi locale şi scurte

Ziua de marţi aduce o vreme răcoroasă în toată ţara. Scad temperaturile de această dată şi în jumătatea sudică a teritoariului, astfel că amiaza vine cu valori de la 20 de grade în Bucovina şi în dealurile sudice până la 28 de grade în Oltenia şi Dobrogea. Cerul va fi acoperit de nori groşi în regiunile sudice, centrale, precum şi în zonele de munte, ce vor scutura averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, îndeosebi la munte, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi este posibil să cadă grindină. În celelalte zone vremea este însorită, iar ploile sunt puţine.

Vremea se răcoreşte şi în Bucureşti marţi, când mercurul în termometre se opreşte la 25…26 de grade. În plus, cerul este înnorat şi plouă, cu tunete şi fulgere, iar vântul îşi face puţin simţită prezenţa.

Citeşte şi Vremea se menţine frumoasă, cu temperaturile suportabile. Vezi PROGNOZA METEO PE 2 SĂPTĂMÂNI

Miercuri, vremea schimbă foaia. Se mai încălzeşte, iar soarele preia controlul asupra cerului, însă prin regiunile extracarpatice şi pe la munte mai sunt câţiva nori rătăciţi ce pot scutura, pe locuri, ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul se agită prin estul şi sud-estul ţării şi fură din gradele din termometre. Amiaza vine cu temperaturi normale pentru data din calendar, de la 22 de grade în nordul Moldovei până la 30 de grade în Lunca Dunării.

Bucurestenii vor avea parte miercuri de o vreme frumoasă şi mai caldă faţă de ziua precedentă. Maxima termică va fi de 29…30 de grade, în condiţiile în care soarele domină cerul şi cel mult în orele dimineţii vor fi înnorări trecătoare, iar vântul nu se simte.

Joi, vremea rămâne în general frumoasă şi se mai încălzeşte uşor în cea mai mare parte a ţării. Soarele ţine agenda zilei, dar după-amiaza îşi fac apariţia şi câţiva nori ce aduc ploi de scurtă durată cu tunete şi fulgere pe alocuri la munte şi cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul se agită prin sud-est, iar maximele termice vor pleca de la 23 de grade în Bucovina şi se opresc la 31 de grade în Banat.

Vremea îi răsfaţă pe bucureşteni şi pe parcursul zilei de joi cu mult soare şi temperaturi plăcute. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar vântul adie plăcut.

Şi vineri vom avea parte de o vreme în general frumoasă şi cu puţine ploi, însă de sâmbătă aceasta schimbă foaia. Se răceşte treptat şi local îşi fac apariţia ploile, cu descărcări electrice, la început în regiunile, vestice, nordice şi centrale, apoi şi în celelalte zone. Sfârşitul săptămânii vine cu maxime între 20 şi 32 de grade.