Profesorii, TERORIZAŢI de elevi: Dascălii cer sancţiuni mai aspre

Profesorii sunt terorizaţi de elevi, violenţă, alcool şi droguri. Aşa arată sistemul de învăţământ românesc, în care şi elevii, şi dascălii deopotrivă au de suferit. Care ar fi soluţia? Sancţiuni mai aspre pentru copiii-problemă sau chiar centre de reeducare. Propunerea vine de la reprezentanţii profesorilor.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 05:44
Profesorii, TERORIZAŢI de elevi: Dascălii cer sancţiuni mai aspre

Preşedintele Federaţiei Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a declarat că nu puţine sunt cazurile în care dascălilor le este frică de elevi.

În majoritatea cazurilor, cei care îi terorizează pe profesori sunt copiii din familii dezorganizate sau copiii de bani gata. Cadrele didactice sunt provocate şi jignite de elevii problemă.

În aceste cazuri, singura măsură este scăderea notei la purtare. O măsură ce nu are efect. Liderul FSLI, Simion Hancescu, spune că o variantă pentru rezolvarea acestor situaţii ar fi centrele de reeducare sau înăsprirea sancţiunilor asupra elevilor problemă. Cum ar fi exmatricularea din învăţământul obligatoriu. 

Pe de altă parte, aproape 3.000 de cazuri de abuzuri asupra elevilor în şcoli au fost semnalate, în primele 5 luni ale acestui an, la „Telefonul Copilului”.

40% din aceste cazuri au fost reclamaţii ale elevilor la adresa dascălilor. Cele mai multe reclamaţii au fost între elevi.

Circa 60% din totalul cazurilor reclamau relaţia de abuz copil – copil în unităţile de învăţământ.