Profesor la Universitatea Bioterra: Subiectele de licenţă ajungeau direct la rector

Procurorii l-au audiat joi, în calitate de martor, pe Sergiu Meica, profesor de microbiologie care predă la Universitatea Bioterra, acesta declarând că subiectele de la licenţă ajungeau direct la rector.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 15:20
Profesor la Universitatea Bioterra: Subiectele de licenţă ajungeau direct la rector

Sergiu Meica a spus, la ieşirea din sediul Poliţiei Române, că a fost audiat ca martor în dosarul în care sunt cercetaţi profesorii Florin Adrian Dulugeac şi Laura Harcan.

În ce priveşte subiectele de la examenul de licenţă, profesorul Sergiu Meica a precizat că acestea ajungeau direct la rectorul Universităţii Bioterra.

Sergiu Meica, care predă la Facultatea de Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare de la Universitatea Bioterra, a mai spus că nu ştie ce făceau alţi colegi de-ai lui, însă el este un profesor extrem de exigent, care până acum a picat mulţi studenţi.

Parchetul i-a pus sub acuzare pe Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, şi pe Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă.

În acest dosar a fost audiat şi preşedintele Universităţii Bioterra, Ion Nicolae. Acesta a afirmat că a fost audiat ca martor, joi, la sediul Poliţiei Române, el spunând că a dat declaraţii despre un coleg, însă acuzaţiile aduse acestuia nu sunt reale.

Rectorul Universităţii Bioterra, Cornel Trandafir, a declarat, joi, că anchetatorii au cerut date despre prodecanii Adrian Dulugeac şi Laura Harcan, ambii fiind şefi de lucrări, dar şi despre comisiile de licenţă din iulie 2012 şi statutul a 26 de studenţi.

Citeşte şi Corpul de control al ministrului Educaţiei verifică la Bioterra cum au fost eliberate diplomele