Profesor de sport din Bistriţa, acuzat că a lovit doi elevi. ISJ spune că nu este la prima abatere

Un profesor de sport de la şcoala din localitatea bistriţeană Şanţ este acuzat că a lovit doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul, ambele incidente având loc miercuri, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că profesorul a mai fost implicat în incidente similare.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 17:30
Profesor de sport din Bistriţa, acuzat că a lovit doi elevi. ISJ spune că nu este la prima abatere

Inspectorul de Educaţie fizică şi sport de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Leonida Ilieşiu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că incidentul s-a petrecut în aceeaşi zi, în timpul orelor de curs.

„Profesorul de sport Vasile Maternik a lovit cu palma peste faţă mai întâi un elev de clasa a VI-a, care îl atinse cu mingea în timpul orei. Copilul s-a plâns dirigintelui, care s-a adresat Consiliului de Administraţie al şcolii. Pe când se discuta situaţia în consiliu, profesorul a mai lovit şi un al doilea elev, de data aceasta de clasa a V-a, cu pumnul. Aşadar, într-o singură zi a agresat doi elevi, ceea ce este inadmisibiul din punctul meu de vedere”, a declarat Leonida Ilieşiu.

Potrivit sursei citate, nu este pentru prima oară când profesorul de sport are „probleme de comportament” în relaţiile cu elevii.

„A mai lucrat şi la Rodna şi la Ilva Mare. Peste tot a avut probleme de comportament. Părinţii s-au plâns ISJ, autorităţilor locale, noi am dispus sancţiuni, i-am redus salariul cu 15%, i-am dat cel mai mic calificativ. Tot nu şi-a schimbat atitudinea. Acum, şcolile au autonomie şi singurele care pot dispune măsuri sunt conducerile acestora”, a declarat Ilieşiu.

El a adăugat că directorul Şcolii Generale Şanţ, profesorul Daniel Sasu, a mers, miercuri, la ISJ Bistriţa-Năsăud să ceară sfatul conducerii inspectoratului în legătură cu măsurile pe care le-ar putea lua.

„I-am spus că are legea de partea sa şi două variante: îl poate sancţiona pecuniar sau îi poate desface contractul de muncă, acest profesor nefiind la prima abatere disciplinară, dovadă fiind sancţiunile pe care le-a primit până acum”, a spus Leonida Ilieşiu.

El a adăugat că, din informaţiile pe care le are, cei doi copii nu sunt grav răniţi, dar nici părinţii lor, nici ceilalţi profesori din şcoală nu mai sunt dispuşi să accepte un astfel de comportament violent.

„M-a sunat şi primarul comunei Şanţ, care face parte din Consiliul de Administraţie al şcolii. I-am spus şi dânsului care sunt opţiunile. Nouă, celor de la ISJ, legea nu ne mai permite să sancţionăm profesorii în condiţiile în care şcolile au autonomie, ele fiind cele care îi pot angaja şi tot ele îi pot da afară”, a declarat Ilieşiu.

Profesorul acuzat nu a putut fi contactat.