Prodecani de la Bioterra, URMĂRIŢI PENAL pentru DIVULGAREA de subiecte de licenţă

Parchetul i-a pus sub acuzare pe Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, şi pe Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă, potrivit Mediafax. 

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 12:10
Prodecani de la Bioterra, URMĂRIŢI PENAL pentru DIVULGAREA de subiecte de licenţă

„În cauză, procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Florin Adrian Gulugeac, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra Bucureşti – Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare, pe care îl acuzã de folosire în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale şi Laura Harcan, şef de lucrări în cadrul Universităţii Bioterra – Facultatea de Drept, pentru fals intelectual„, explică Ministerul Public.

În prezent sunt în derulare percheziţii, fiind vizaţi de cercetări doi profesori universitari, cinci salariaţi din cadrul unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, respectiv Universitatea Bioterra, care, în cursul zilei de joi vor fi conduşi la sediul Parchetului, iar procurorii vor decide asupra măsurilor procesuale ce se vor impune în cauză.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au audiat, până la ora transmiterii acestei ştiri, nouă persoane.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie- iulie, profesorul Dulugeac ar fi furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane ce au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.

De asemenea, acesta cu ajutorul mai multor funcţionari din cadrul universităţii ar fi modificat notele obţinute la susţinerea lucrării de licenţă sau la alte examene semestriale sau anuale, ori a procedat la notarea unor studenţi fără ca aceştia să susţină respectivele examene.

Rectorul Universităţii Bioterra, Cornel Trandafir, a declarat, joi, că anchetatorii au cerut date despre prodecanii Adrian Dulugeac şi Laura Harcan, ambii fiind şefi de lucrări, dar şi despre comisiile de licenţă din iulie 2012 şi statutul a 26 de studenţi. 

Anchetatorii au făcut 19 percheziţii în Bucureşti – una domiciliară şi alte 18 la Universitatea Bioterra -, una în Olt, una în Drăgăşani şi una în Ilfov.