Procurorul general a dispus verificări la DIICOT în cazul lui Mihail Boldea

Laura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a dispus verificări la DIICOT în legătură cu cercetările efectuate în cazul deputatului Mihail Boldea.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 18:50
Procurorul general a dispus verificări la DIICOT în cazul lui Mihail Boldea

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi, a dispus efectuarea, unui control operativ, prin procuror anume desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică, potrivit unui comunicat de presă.

Prin controlul cerut se urmăreşte stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism ca urmare a monitorizării lui Mihail Boldea pentru perioada cuprinsă între data de 16 martie 2012 – aducerea la cunoştinţă a învinuirii – şi 22 martie 2012 – data emiterii mandatului de arestare în lipsă. Rezultatul verificărilor va fi adus la cunoştinţa opiniei publice.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus joi emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, pe 30 de zile, pe numele deputatului Mihail Boldea. Decizia nu este definitivă.

După emiterea mandatului, Boldea va putea fi dat în urmărire generală şi internaţională. Procurorul general Codruţa Kövesi a afirmat că Mihail Boldea a plecat legal din ţară şi că are informaţii despre locul unde se află în acest moment deputatul. Tatăl şi fratele deputatului sunt cercetaţi în libertate.

Procurorii DIICOT au cerut miercuri seara emiterea mandatului de arestare, după ce a anunţat că inculpatul a părăsit România cu o maşină, în data de 17 martie, prin punctul de frontieră Giurgiu. A tranzitat Bulgaria, iar din Turcia a plecat într-o ţară din Africa.