Şeful de la Litigii FRF: Rapid este în faliment şi va juca în Liga a IV-a CAMERA ASCUNSĂ

Rapidul e în faliment şi va juca în Liga a IV-a. O spune chiar Viorel Duru, şeful Direcţiei “Litigii şi Afilieri” din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. Duru a mărturisit în faţa camerei ascunse că nici George Copos şi nici ceilalţi oameni de fotbal nu au investit niciodată în echipă. Doar au împrumutat.

07 iun. 2013, 11:45
Şeful de la Litigii FRF: Rapid este în faliment şi va juca în Liga a IV-a CAMERA ASCUNSĂ

Echipa România TV s-a îmbrăcat în vişiniu şi l-a abordat pe Viorel Duru, în noul sediu al Casei Fotbalului, arătându-se interesată de scoaterea Rapidului la liman. Şeful de la „Litigii şi Afilieri” este dur şi nu mai dă nicio şansă Rapidului şi suporterilor.

„În momentul de faţă, Rapidul este în faliment. Faliment înseamnă că se desfiinţează Rapidul, actuala societate. Dacă preia cineva, poate, eventual, dar nu cu „Rapid”. Poate să-i zică oricum altcumva. Este un termen limită până în septembrie. Că atunci începe competiţia la Liga a IV-a. De la capăt. Pe modelul lui Glasgow Rangers”, a spus Viorel Duru.

Ca Rapidul să participe în Liga a II-a trebuie să îndeplinească anumite condiţii. „Ca să participi în Liga a II-a trebuie să te înscrii în competiţie. Ca să te înscrii în competiţie, trebuie să respecţi nişte condiţii printre care: să ai antrenori, să ai judecători, să faci dovada că poţi să continui măcar competiţia”, a amintit şeful „Litigii şi Afilieri”.

Duru spune că niciunul dintre cei care s-au perindat la şefia cluburilor de fotbal nu au investit vreun leu. „Nu va putea nimeni să vină cu o sumă de circa 30 de milioane de euro. Să zicem că Copos ar renunţa, dar el nu renunţă niciodată la niciun leu. Că el are cea mai mare parte din creanţe, vreo 28 de milioane din cele 34 recunoscute aparţin grupului de firme şi în nume personal lui Copos. El n-a fost investitor. Şi nimeni din fotbalul românesc nu este investitor. Este împrumutător. Dă banii şi când sunt bani în cont, îi retrage”, a explicat Viorel Duru.

Oficial, solicitat pentru un interviu, Viorel Duru n-a mai fost la fel de vorbăreţ.

„Nu pot să dau nicio declaraţie, îmi cer scuze” a spus Viorel Duru.

În urmă cu doar două zile, alte vorbe ale lui Duru au declanşat un imens scandal, legat de excluderea Stelei din Cupele Europene.

„Pe plan european – excludere. Cel puţin pe plan internaţional. Aici, la noi, în România, o mai bâjbâim noi. Probabil că n-o să fie în stare Liga s-o excludă pe Steaua”, spunea Viorel Duru.