Privatizarea Oltchim: Află ce i-a spus reprezentanta FMI lui Vulpescu înaintea licitaţiei

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu a declarat, sâmbătă, la România TV, că înaintea licitaţiei pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a avut o discuţie cu reprezentanta FMI la Bucureşti.

RomaniaTV.net
22 sept. 2012, 19:55
Privatizarea Oltchim: Află ce i-a spus reprezentanta FMI lui Vulpescu înaintea licitaţiei

Chiar înaintea licitaţiei pentru preluarea combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea, Remus Vulpescu a purtat o discuţie cu Anca Paliu, reprezentanta FMI la Bucureşti, care i-a transmis că nu trebuie să „inventeze” un câştigător al licitaţiei, dacă nu va exista nicio ofertă viabilă.

Nu mi s-a sugerat nimic de la Washington. Este foarte normal să comunicăm cu FMI, se întâmplă des. Este adevărat că am conversat ieri cu doamna Paliu, dânsa ne-a spus «ştiţi că nu este obligatoriu să desemnaţi câştigătorul dacă nu se poate desemna un câştigător». N-a fost nimic altceva. Era în ziua licitaţiei, am conversat pe tema îndeplinirii angajamentelor, tocmai fusese îndeplinitun alt angajament legat de depunerea prospectului final la Transgaz, am discutat despre angajamentul cu Oltchim care avea tot ca scadenţă 18 septembrie, dar se amânase trei zile. Am marcat şi acel angajament”, a explicat Vulpescu.

Cu o ofertă de 203,14 milioane de lei pentru pachetul majoritar de acţiuni la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru privatizarea combinatului. Miercuri ar trebui ca banii să fie transferaţi în contul Oltchim pentru plata salariilor şi asigurarea capitalului de lucru.