Prinţul Charles a vizitat o localitate mureşeană. Vrea să înfiinţeze o clinică medicală în zonă

Prinţul Charles a vizitat, vineri, localitatea mureşeană Archita, discutând cu şeful Consiliului Judeţean Mureş şi cu personalităţi medicale despre inventarierea şi păstrarea patrimoniului transilvănean, respectiv despre înfiinţarea unei clinici în zonă.

31 mai 2013, 14:09
Prinţul Charles a vizitat o localitate mureşeană. Vrea să înfiinţeze o clinică medicală în zonă

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a declarat că în cursul zilei de vineri s-a întâlnit, la Archita, cu moştenitorul tronului Marii Britanii, cu care a discutat mai multe subiecte.

„Am avut o discuţie de 30 de minute, care s-a axat pe zonă – patrimoniul arhitectural şi natural şi protejarea acestuia. Intenţionăm ca, alături de judeţele Sibiu şi Braşov, să inventariem patrimoniul transilvănean. În proiect va fi partener şi Biserica Evanghelică, proprietarul celor mai multe biserici fortificate de aici. Vrem să facem un plan urbanistic general, cu aceleaşi reguli, expres prevăzute, care să contribuie la prezervarea patrimoniului. Până acum, în România n-a mai existat un astfel de proiect. Prinţul Charles a spus că va contribui cu consultanţă printr-una din fundaţiile sale”, a povestit Dobre pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, au mai fost abordate subiecte legate de înfiinţarea unei clinici multifuncţionale, care să asigure asistenţa medicală pentru întreaga zonă, şi posibilităţile de creare de locuri de muncă pentru localnici.

„La discuţie au participat şi reprezentanţi ai lumii medicale, precum profesorul Radu Deac şi medicul Horaţiu Suciu. Cei aparţinând de lumea medicală vor contribui, pentru comunitatea din zonă, cu mijloace mobile de tratament, aşa-numitele caravane medicale. De asemenea, am discutat despre locuri de muncă în zonă, posibilitatea obţinerii de venituri, cu accent pe posibilitatea asigurării startului pentru microîntreprinderi care să genereze venituri din produse precum brânză, gem, murături sau manufacturi – cărămidă, ţiglă”, a spus preşedintele CJ Mureş.

Potrivit acestuia, Prinţul Charles a fost însoţit de o delegaţie din care a făcut parte şi ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris.

La Archita, Prinţul Charles a vizitat o casă, a mâncat într-o clădire renovată din banii unei fundaţii pe care o patronează, aflată lângă biserica fortificată din localitate, după care a plecat într-o drumeţie, însoţit de peste 10 persoane.