Primul sondaj după căderea guvernului Ungureanu. Ponta conduce în topul încrederii românilor, cu 53%

Un sondaj realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic arată că mai mult de jumătate dintre români consideră ca pe un fapt bun sau foarte bun căderea Guvernului Ungureanu. Premierul desemnat, Victor Ponta, conduce în topul încrederii românilor, iar, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri, USL ar câştiga cu un scor zdrobitor.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 17:52
Primul sondaj după căderea guvernului Ungureanu. Ponta conduce în topul încrederii românilor, cu 53%

Mai mult de jumătate dintre români (52%) consideră căderea Guvernului Ungureanu ca pe un fapt bun (32%) sau foarte bun (20%), iar 60% dintre români consideră numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier drept o mişcare bună (43%) sau foarte bună (17%). Procentul celor care cred că aceasta a fost o mişcare proastă este de 18%, iar 11% cred că desemnarea lui Ponta ca prim-ministru a fost o alegere foarte proastă. 

Victor Ponta conduce şi în topul încrederii românilor, cu 53%, urmat de Sorin Oprescu (47%), Crin Antonescu (42%) şi de fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu (37%). Urmează, în ordine, Dan Diaconescu (24%), Gigi Becali (21%), Traian Băsescu (17%), Emil Boc (17%) şi Elena Udrea (15%). De la actualul guvern, cei mai mulţi români (32%) aşteaptă scăderea taxelor (CAS) la anagajatori, pentru a se putea crea mai multe locuri de muncă. De asemenea, 24% aşteaptă de la actualul executiv restituirea banilor luaţi ca CAS pensionarilor, în ultimul an.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri generale, pentru Parlamentul României, coaliţia USL ar obţine o victorie zdrobitoare, cu 67% din voturile electoratului. Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, s-ar clasa pe locul doi, cu 14%, în timp ce PDL ar întruni 12% din sufragii. restul partidelor, inclusiv UDMR, nu ar intra în Parlament.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-3 mai, de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI), pe un eşantion de 900 de persoane şi are o eroare tolerată de 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.