Primele desene animate terapeutice pentru copiii cu tulburări psihice, lansate în România

Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca a lansat, miercuri, seria de desene animate terapeutice "Retman", primele din lume, pentru tratarea copiilor cu tulburări psihice, cu vârste între şapte şi 18 ani.

26 iun. 2013, 19:23
Primele desene animate terapeutice pentru copiii cu tulburări psihice, lansate în România

Seria „Retman” cuprinde cinci filme de desene animate cu o durată de şapte -zece minute, care îi ajută pe copii şi tineri să îşi dezvolte sănătatea psihică sau să amelioreze tulburările psihice deja existente ale acestora, potrivit Mediafax.

„Am lansat seria de desene animate terapeutice «Retman», primele de acest gen din lume, pentru tratarea copiilor cu tulburări psihice. Seria cuprinde cinci filme de desene animate, cu o durată de şapte – zece minute, elaborate de o echipă de profesionişti – psihologi, designeri, scriitori, muzicieni, actori, în care personajul principal Retman ajută copiii să facă faţă unor emoţii negative, precum furia, agresivitatea, vinovăţia, anxietatea şi deprimarea. Este cunoscut faptul că tinerii învaţă adesea prin modelare, imitând personaje de poveste sau din filme şi desene animate. În acest sens, seria Retman îi învaţă pe tineri un stil de gândire prin care îşi dezvoltă sănătatea psihică sau îi ajută să amelioreze tulburările psihice deja existente. Această serie se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între şapte şi 18 ani”, a spus Daniel David, şeful Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB Cluj-Napoca.

Retman este un personaj de benzi desenate, elaborat în SUA în anii ’80, pornind de la primele litere ale Rational Emotive Therapy, asociat terapiei raţional-emotive, care se adresează mai eficient copiilor şi adolescenţilor.

„Vrem ca psihoterapia din cabinetele medicale să ajungă în familii, la copii. Este o modalitatea foarte bună de a-i ajuta pe copiii cu probleme de anxietate sau depresie”, a precizat Daniel David, care a mai subliniat că în toamna acestui an se va edita şi o carte despre modul de utilizare de către părinţi a desenelor animate terapeutice, însoţită de CD-uri cu acestea.