Prime NESIMŢITE la stat. Cine a băgat în buzunare JUMĂTATE DE MILION de euro

În România, pentru unii cea mai profitabilă afacere este să lucrezi la stat. Mai mulţi membri ai conducerii Comisiei pentru Supravegherea Asigurărilor au încasat într-o singură lună prime de 60.000 de euro de persoană, pe lângă salariile nesimţite, informează România TV.

RomaniaTV.net
23 apr. 2013, 16:42
Prime NESIMŢITE la stat. Cine a băgat în buzunare JUMĂTATE DE MILION de euro

În decembrie 2012, la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor membri din conducere au încasat prime de şase salarii, în condiţiile în care salariul ajunge la 10.000 de euro lunar. Asta, evident, pe lângă leafa pe luna decembrie. În consecinţă, totul a ajuns la o sumă incredibilă: jumătate de milion de euro.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este un organism foarte important aflat în subordinea Parlamentului, care este finanţat de la buget, dar în care, în mare parte, conducerea, care supraveghează o piaţă de 2 miliarde de euro, este negociată politic.

De primele nesimţite acordate în cadrul CSA s-au bucurat, potrivit România TV, cei şapte membri ai Consiliului CSA, ale căror salarii sunt de 10.000 de euro. Astfel, totalul încasat de numai şapte membri ai Comisiei a ajuns la 490.000 de euro, într-o singură lună.

Preşedintele CSA, Daniel George Tudor, are un salariu lunar de 42.700 de euro, în timp ce Daniela Popa, fost preşedinte al Partidului Conservator şi fost vicepreşedinte al CSA, ar fi încasat lunar între 7.000 şi 10.000 de euro. Tot între 7.000 şi 10.000 de euro lunar încasa şi Tudor Baltă, fost deputat PSD, care ocupă şi el o funcţie de vicepreşedinte.

Laura Chiţoiu, soţia ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu, a realizat în 2012, ca director al CSA, venituri de 226.616 RON.

CITEŞTE ŞI: SALARII DE MII DE EURO LA STAT. Guvernul a dat publicităţii lista veniturilor de LUX din luna martie

Totodată, într-un alt organism subordonat Parlamentului, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, care are ca scop reglementarea şi supravegherea pieţei de capital, pieţele de mărfuri reglementate şi instrumentele financiare derivate, sunt angajate pe salarii astronomice persoane care, coincidenţă sau nu, au legături cu nume sonore din politică.

Spre exemplu, Carmen Negoiţă, soţia lui Liviu Negoiţă, de la PDL, are un salariu secret în acest moment, dar în 2010 ea a câştigat 95.000 de euro, adică aproape 8.000 de euro pe lună.

În aceeaşi perioadă, Ştefania Ferencz, fost apropiat şi şef de cabinet al lui Emil Boc, avea un salariu între 7.000 şi 10.000 de euro pe lună, la fel ca Gheorghe Albu, fost deputat şi lider PDL.

Dorina Mihăilescu, apropiată la un moment dat de fostul premier social-democrat Adrian Năstase, avea, în 2011, un salariu de 60.031 de lei, adică în jur de 13.600 de euro, în timă ce Gheorghe Marcu, fost senator PSD, câştiga între 7.000 şi 10.000 de euro.