Primarul care A OMORÂT o adolescentă după ce a condus băut a fost REŢINUT VIDEO

Primarul din Buzău care s-a urcat băut la volan şi a lovit cu maşina două fete, dintre care una a murit, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

RomaniaTV.net
22 mai 2013, 06:55
Primarul care A OMORÂT o adolescentă după ce a condus băut a fost REŢINUT VIDEO

Primarul comunei buzoiene Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost reţinut în noaptea de marţi spre miercuri pentru infracţiunea de ucidere din culpă după ce a provocat un accident mortal pe raza localităţii Potoceni. El a acroşat cu maşina două fete de 14 şi, respectiv, 15 ani, aceasta din urmă decedând la spital.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri, a rezultat că în timp ce conducea un autoturism pe DJ 203 K, primarul Valerică Şercăianu s-a angajat în depăşirea unui autoturism care la rândul său depăşea o altă maşină. În urma impactului dintre cele două autoturisme, maşina primarului a părăsit partea carosabilă şi a acroşat două adolescente după care s-a lovit de un stâlp de la reţeaua electrică. Tânăra în vârstă de 15 ani a fost dusă în stare critică la Spitalul Judeţean Buzău unde a murit.

Primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost testat cu aparatul Drager care a indicat o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, comisarul şef Florina Crucianu, „poliţiştii rutieri au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva conducătorului auto în vârstă de 41 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

CITEŞTE ŞI: S-a urcat beat în maşina primăriei şi a făcut prăpăd la volan VIDEO