Primăria Sectorului 6 caută soluţii, împreună cu părinţii, pentru abuzul în şcoli

În zilele de 21, 25 şi 27 februarie 2013 Primăria Sectorului 6 prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului organizează întâlniri între părinţi, copii din clasele a VII-a şi a IX-a, consilieri şcolari şi asistenţi sociali pentru a discuta problemele din şcoli, cu precădere cele referitoare la abuzurile de orice fel.

20 feb. 2013, 10:21
Primăria Sectorului 6 caută soluţii, împreună cu părinţii, pentru abuzul în şcoli

„Împreună, împotriva abuzului” este cel mai nou proiect al DGASPC Sector 6, care are ca obiective principale identificarea problemelor din şcoli cu privire la abuzul de toate tipurile, precum şi identificarea de soluţii comune la acest tip de probleme.

Participanţii vor analiza în profunzime fenomenul abuzului în mediul şcolar, dar şi colaborarea cu alte servicii din comunitate.

„Şcoala are un rol bine definit în societate, iar noi avem datoria să asigurăm în toate unităţile de învăţământ un climat de linişte şi siguranţă. Programul nostru de prevenire a abuzului în mediul şcolar va contribui la diminuarea fenomenului de abuz în şcolile şi liceele din Sectorul 6. Pentru noi toţi, siguranţa copiilor este esenţială” a declarat Primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală „Palatul Copiilor” Sector 6.