O primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari

Primăria Băbeni din judeţul Vâlcea a fost executată silit pentru că nu a plătit lăutarii care i-au cântat fostului primar, în campania electorală. Muzica şi chefurile i-au încântat pe localnici, dar acum, din bugetul local, vor fi achitaţi cel puţin 20.000 de lei.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 06:42
O primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari

În mandatul său, fostul primar al localităţii Băbeni, Bogdan Ştefan, a vrut cu orice preţ să-i cânte lăutarii la diferite ocazii, Zilele oraşului sau la manifestări electorale. Muzicanţii au cântat, micii au sfârăit pe grătare, iar berea a curs în valuri. Toată lumea a fost fericită şi nimănui nu i-a păsat de nota de plată.

Scadenţa a venit după un proces lung care s-a lăsat cu o sentinţă definitivă, irevocabilă şi executorie. Însă aceasta a venit după ce fostul primar a pierdut mandatul. Actualul primar s-a văzut nevoit să scoată urgent din bugetul local 20.000 de lei ca să achite nota de plată a muzicantilor, altfel riscă să rămână cu conturile primăriei blocate.

„Junii Sibiului” au fost primii care au avut curajul să execute silit primăria Băbeni, însă mai sunt şi alţi interpreţi de muzică populară care au de recuperat sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei şi care intenţionează să dea primăria în judecată.

Actualul primar este supărat pentru că din puţinii bani pe care îi mai are în buget, în loc să se ocupe de investiţii, achită distracţiile fostului primar.