Primar din Gorj, urmărit penal, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu

Procurorii Parchetului Tribunalului Gorj au început, miercuri, urmărirea penală împotriva primarului din comuna Peştişani, Florin Pavel, din sediul primăriei fiind ridicate mai multe documente, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, procuror Cristina Ciobanu.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 14:21
Primar din Gorj, urmărit penal, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu

Procurorul Cristina Ciobanu a spus că primarul Florin Pavel este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Ea a afirmat că nu poate spune în ce constau faptele respective, ancheta fiind încă în desfăşurare.

Florin Pavel a declarat că nu ştie ce acuzaţii i se aduc şi că este urmărit penal, el precizând însă că se aştepta la aşa ceva după ce în toată perioada campaniei electorale a avut parte de diferite controale.

Au venit de la Poliţie şi au ridicat toate contractele care ţin de achiziţii mai mari de 100.000 de lei, după data de 1 ianuarie 2009 până la zi. Asta a fost azi (n.r. – miercuri), dar au venit şi în alte zile. În timpul campaniei au venit inclusiv criminaliştii şi au măsurat şi pozat grosimea stratului de asfalt pe care îl turnasem pe o uliţă spre un cimitir într-un sat„, a afirmat primarul.

Pavel a menţionat că nu ştie că ar fi urmărit penal, inclusiv pentru luare de mită, el spunând că nu a încălcat legea.

Ştiu că adversarii mei au făcut presiuni încă din timpul campaniei electorale să se facă o disjungere într-un dosar cu un cămătar şi se pare că au reuşit acest lucru. Eu nu am fost audiat, probabil o să mă cheme la Parchet. Cei de la Poliţie mi-au citit doar nişte articole de lege, care oricum nu ştiu ce înseamnă, dar s-ar putea să fie astea pe care le spuneţi. Ei au rostit doar nişte abrevieri şi nişte cifre„, a declarat primarul.

Florin Pavel (PNL) a câştigat, după alegerile de duminică, al treilea mandat de primar, fiind reales cu 45 la sută din voturi.

Numele Florin Pavel apare în rechizitoriul prin care procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Aristică Doru Şerban, zis Habitu, un bărbat acuzat de cămătărie, evaziune fiscală, şantaj şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, Aristică Doru Şerban a fost denunţat la Parchet de către omul de afaceri Dan Radu Floarea, finul senatorului Cătălin Voicu, firma acestuia derulând contracte de valori foarte mari cu Primăria Peştişani.