Primar bătut cu bestialitate în sediul Primăriei VIDEO EXCLUSIV

Bătaie la primăria din comuna Iepureşti, Giurgiu. Edilul localităţii a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost lovit crunt, susţine el, inclusiv dat cu capul de pereţi, de către preşedintele PDL Giurgiu, contracandidatul său la alegerile locale, şi de către fratele acestuia.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 12:03
Primar bătut cu bestialitate în sediul Primăriei VIDEO EXCLUSIV

Primarul din Iepureşti, Gheorghe Păunescu, a spus că doi bărbaţi, care sunt fraţi, au intrat în sediul primăriei şi l-au lovit, potrivit Mediafax.

Au intrat peste mine în primărie în timp ce acolo erau mai multe persoane care veniseră să îşi scoată buletin. Asta s-a întâmplat. Am fost bătut de Ceauşu Costin şi Costin Cezar, fratele lui. Ei au intrat peste mine în primărie„, a declarat Gheorghe Păunescu.

Colegii de partid ai primarului spun că acesta ar fi fost lovit cu un box în faţă şi dat cu capul de pereţi de către agresori, după care bărbaţii au părăsit sediul primăriei.

La rândul lor, agresorii susţin că acuzaţiile sunt „minciuni” şi că primarul a chemat, joi, persoane din afara comunei pentru a le întocmi acte de identitate, pentru ca acestea să voteze la Iepureşti la alegerile locale, deşi nu au domiciliul în localitate.

Primarul de la Iepureşti a adus 200 de ţigani de la Bucureşti ca să le facă viză de flotant. Nu a sărit nimeni cu niciun box, nu e rănit şi nu are nimic. El aduce interlopi ca şi acum patru ani. Nu l-am lovit şi nu am văzut pe nimeni să-l fi lovit. Să facă plângere penală, suntem obişnuiţi, aici, la Iepureşti. Azi (n.r. – joi) a ieşit scandal, a fost îmbulzeală acolo ca să-i ceară socoteală de ce a adus oameni de la Bucureşti ca să le facă vize să voteze. Eu am sunat la 112, lumea este foarte revoltată, le face vize de flotant, de reşedinţă ca să voteze fals şi să influenţeze votul„, a declarat Costin Ceauşu, preşedintele PDL Giurgiu.

În urma incidentului, primarul a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Judeţean Giurgiu, el având traumatisme cranio-faciale. Întrucât tomograful de la Giurgiu, deşi achiziţionat recent, nu funcţionează, el a fost transferat la un spital din Capitală.

Poliţiştii, care au început o anchetă în acest caz, afirmă că, în cursul zilei, la Primăria Iepureşti a avut loc o acţiune pentru evidenţa persoanei, fiind chemate mai mulţi oameni pentru a-şi face buletin.

S-a început o anchetă în acest caz, sub acuzaţia de ultraj. A fost identificată o persoană, C. Ion, care este audiată în acest moment. Am înţeles că a fost un conflict spontan la activitatea de eliberare a noilor cărţi de identitate. Se pare că la Iepureşti au mai avut loc altercaţii, se fac cercetări în continuare„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, subcomisar Cristinel Sută.

Sătenii, împărţiţi în două tabere

În urma incidentului, două grupuri distincte de săteni din Iepureşti au ieşit în stradă. Unul îl susţine pe primarul bătut, iar celălalt este favorabil lui Costin Ceauşu. Simpatizanţii PDL susţin că primarul l-ar fi bătut mai demult pe viceprimar şi i-ar fi interzis accesul în primărie.

Acuzaţii asemănătoare fac şi cei din tabăra primarului. Astfel, unul dintre fiii săi susţine că, în decembrie, au fost aruncate sticle incendiare asupra locuinţei tatălui său de către autori necunoscuţi. „Stăm în teroare, suntem traumatizaţi, iar poliţia e cu ei!”, a declarat fiul primarului.

Cele două tabere au discutat aprins subiectul bătăii administrate primarului, fără să se fi ajuns la violenţă. Poliţiştii au vegheat ca tensiunea din localitate să nu degenereze în violenţă.