Prima zi de grădiniţă: cum va reacţiona copilul când va fi pentru prima oară acolo?

Se apropie prima zi de grădiniţă. Despărţirea nu va fi uşoară pentru prichindelul tău, care trebuie pregătit din timp pentru schimbarea care se va petrece în viaţă lui.

30 aug. 2013, 09:39
Prima zi de grădiniţă: cum va reacţiona copilul când va fi pentru prima oară acolo?

Cel mai probabil, după prima zi de grădiniţă, copilul îţi va da de înţeles că nu s-a distrat deloc, că nu vrea să mai meargă acolo, că vrea să rămână cu mami acasă sau că vrea să meargă cu ea ori cu tati la serviciu!

10 paşi spre grădiniţă

„Nu trebuie să te impacientezi! Este normal să se întâmple aşa pentru un micuţ obişnuit să-şi petreacă tot timpul lângă mama lui”, explică Mariana Jianu, directoarea grădiniţei Căsuţa Strumfilor, care subliniază că etapă de acomodare poate dura între 1- 5 săptămâni, depinde de copil. De fapt, puţin plâns şi o despărţire mai dificilă la început înseamnă că s-a stabilit o legătură afectivă sănătoasă între ţine şi copilul tău, iar despărţirea îl întristează – ceea ce este un lucru absolut normal.

Întrebări despre grădiniţă pe care orice mama şi le pune

Pregătirea pentru prima zi de grădiniţă

„Părinţii trebuie să îşi pregătească copilul din timp pentru prima zi de grădiniţă, să-i povestească despre ceea se întâmplă la grădiniţă, să-i arate diverse filmuleţe în care copii se distrează pentru a-l determina să îşi dorească singur acolo”, spune mai Mariana Jianu.

Mai multe despre prima zi la grădiniţă, pe mami.ro