Prima slujbă la Catedrala Neamului a avut loc sâmbătă VIDEO

Prima slujbă la Catedrala Mânturii Neamului a avut loc sâmbătă. După oficierea acesteia, credincioşii pornesc în pelerinajul din ajunul Floriilor până la Catedrala Patriarhală.

27 apr. 2013, 13:50
Prima slujbă la Catedrala Neamului a avut loc sâmbătă VIDEO

Tradiţionalul pelerinaj de Florii, la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi din Capitală şi din judeţul Ilfov, este organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor sâmbătă, în ajunul praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim, urmând a se desfăşura de la platforma Catedralei Mântuirii Neamului până la Catedrala Patriarhală, scrie Agerpres.

Pelerinajul începe la ora 17,00 de la platforma Catedralei Mântuirii Neamului (cota zero) şi se va desfăşura pe următorul traseu: Calea 13 Septembrie, bulevardul Libertăţii, bulevardul Regina Maria, strada 11 Iunie (cu oprire la biserica ‘Sfântul Nicolae Vlădica’), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica ‘Sfânta Ecaterina’, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă ‘Patriarhul Justinian’ a Universităţii din Bucureşti).

Acesta va continua apoi pe strada Bibescu Vodă, aleea Dealul Mitropoliei şi se va încheia în jurul orei 18,00 pe Colina Bucuriei, la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, care va rosti un cuvânt de învăţătură.