Prima reacţie după atacul lui Antonescu. Zgonea: Baza PSD vrea cu ardoare un candidat propriu la Preşedinţie

Valeriu Zgonea susţine că oamenii de la baza PSD-ului îşi doresc un candidat propriu la prezidenţialele de anul viitor, iar în acest context, spune Zgonea, declaraţiile lui Antonescu nu fac altceva decât să irite baza partidului.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 08:53
Prima reacţie după atacul lui Antonescu. Zgonea: Baza PSD vrea cu ardoare un candidat propriu la Preşedinţie

„Eu nu mă ghidez după televiziuni şi după declaraţiile emoţionale pe care fiecare politician le are. Eu mă ghidez după relaţiile dintre cele două partide şi eu cred că nici preşedintele Senatului şi nici noi nu dorim ca USL să se rupă. Sunt nişte reacţii emoţionale pe care eu le dezavuez din partea preşedintelui Senatului, pe care eu îl apreciez şi-l stimez. Cred că astfel de ieşiri nu fac bine electoratului şi echipei social-democrate care cred în Crin Antonescu, candidat la Preşedinţie. Ca şi mine, ca şi domnul Ponta, noi social-democraţii îl susţinem pe Crin Antonescu candidatul nostru la Preşedinţie”, a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camere Deputaţilor l-a avertizat însă pe Crin Antonescu. „Dacă vrei să ai susţinerea, nu trebuie să-o ai doar pe cea a conducerii, trebuie să ai susţinerea a sute de mii de furnici din PSD şi care îşi doresc cu ardoare să aibă un candidat al lor la Preşedinţie pentru anul viitor. Din acest punct de vedere, declaraţiile de acest gen nu fac altceva decât să irite baza partidului. Dacă avem ceva de discutat, discutăm în familie. În acest moment nu există nicio problemă”, a mai spus Zgonea.

Preşedintele USL, Crin Antonescu, a transmis PSD şi premierului Victor Ponta să se hotărască dacă îl mai susţine pentru preşedinţia României. Într-un interviu pentru gandul.info, preşedintele PNL i-a sugerat lui Ponta să organizeze un Congres în care să anuleze hotărârea prin care PSD îl sprijină la prezidenţiale sau să anuleze Protocolul USL. Liberalul a precizat că dacă USL se rupe şi Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de premier.

Mai mulţi lideri PSD, între care Liviu Dragnea şi Ilie Sârbu, au ajuns marţi, la Palatul Victoria, unde au o întâlnire cu premierul Victor Ponta. Discuţiile vizează, conform unor surse parlamentare, relaţiile PSD cu PNL în interiorul USL.

În ultima săptămână, liderii PNL şi PSD, înfrunte cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, au lansat o serie de acuzaţii publice reciproce, vorbind inclusiv de riscul ruperii USL şi al căderii Guvernului.