Prima furtună tropicală din sezonul uraganelor în Atlantic a atins Florida

Prima furtună tropicală din sezonul uraganelor în Atlantic, Andrea, a atins joi coasta de vest a statului Florida, către ora 21.40 GMT (vineri, 0,40, ora României), antrenând ploi puternice, a anunţat Centrul american pentru Supravegherea Uraganelor (NHC), relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 05:46
Prima furtună tropicală din sezonul uraganelor în Atlantic a atins Florida

Furtuna, însoţită de rafale de vânt susţinute, de până la 85 de kilometri pe oră, nu s-a transformat în uragan, aşa cum se temea NHC.

Furtuna se deplasa în nordul Floridei, în partea de sud a Statelor Unite, către nord-vest, cu o viteză de aproximativ 24 de kilometri pe oră.

Cu această viteză, Andrea urmează să parcurgă Coasta de Est a Statelor Unite până la sfârşitul săptămânii. Potrivit NHC, viteza acesteia ar urma să crească în următoarele 24-48 de ore.

NHC nota totodată, la ora 0.00 GMT (3.00,ora României), că Andrea „urmează să îşi piardă caracterul tropical sâmbătă”, antrenând posibile inundaţii în zona coastei, din cauza unei creşteri a nivelului apei mării şi mareei înalte.

De asemenea, „câteva tornade sunt posibile (vineri) seara în peninsula Florida şi în zone de coastă în statele Georgia, South Carolina şi North Carolina”, avertizează NHC.

În timp ce a traversat Cuba, Andrea a antrenat ploi totenţiale în provincia Pinar del Rio (vest), determinând autorităţile să evacueze aproximativ 1.000 de persoane.

Sezonul uraganelor în Atlantic durează de la 1 iunie şi până la 30 noiembrie.