Prima decizie a lui Băsescu la Cotroceni: Şi-a repus în funcţie consilierii prezidenţiali

Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de numire în funcţii pentru toţi consilierii prezidenţiali pe care i-a avut la Cotroceni până la suspendarea din luna iulie.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 16:50
Prima decizie a lui Băsescu la Cotroceni: Şi-a repus în funcţie consilierii prezidenţiali

În prima zi de la reluarea mandatului de Preşedinte al Republicii, Traian Băsescu a semnat decretele prin care redă calitatea de consilier prezidenţial pentru întreaga echipă care l-a însoţit în acest an.

Decretele semnate marţi  îi privesc pe consilierii prezidenţiali: Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Virgil Păunescu, Bogdan Mănoiu, Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Bogdan Drăgoi şi Iulian Fota.

De asemenea, Băsescu a semnat numirea în funcţie a consilierilor de stat: Delia Dinu, Claudiu Constantin Dinu, Cristian Pişcociu, Daniel Andrei Moldoveanu, Eugen Tomac, Dorel Onaca, Cristian Hriţuc şi Raluca Boboc.

Bogdan Oprea a fost numit purtător de cuvânt al Preşedinţiei.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întors, marţi, la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare.

Monitorul Oficial a publicat, luni seara, decizia Curţii Constituţionale prin care referendumul din 29 iulie este invalidat. Întoarcerea lui Băsescu în funcţia de preşedinte al României a venit după şase săptămâni în care acesta a fost declarat preşedinte suspendat, perioadă în care interimatul a fost asigurat de către preşedintele Senatului, Crin Antonescu.