Prim-procurorul adjunct de la Parchetul Buftea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Lora Constantinescu, prim-procurorul adjunct de la Parchetul Buftea, a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzată că a primit bani şi cartuşe de ţigări pentru a interveni la procurori şi poliţişti pentru un bărbat cercetat în mai multe dosare privind furtul unor maşini.

18 iun. 2013, 12:13
Prim-procurorul adjunct de la Parchetul Buftea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Aurelia Lora Constantinescu, prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Buftea, suspendată din funcţie, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, în stare de libertate, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, potrivit Mediafax.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada februarie-mai, procurorul Aurelia Constantinescu a pretins de la o persoană, printr-un intermediar, mai multe sume de bani şi a primit în total 5.129 de lei şi bunuri, spunând că ar putea interveni la procurori de la Parchetul Tribunalului Ilfov şi la poliţişti, astfel încât „să fie ameliorată situaţia juridică a soţului denunţătoarei”.

Bărbatul pentru care ar fi trebuit să intervină Lora Constantinescu este cercetat de poliţişti în trei dosare penale, pentru furtul unor autovehicule. Totodată, acesta a fost cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru dare de mită, fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv.

În 15 mai, Lora Constantinescu i-a cerut denunţătoarei, prin intermediar, între 2.000 şi 3.000 de lei, precum şi două cartuşe de ţigări, pentru a interveni în favoarea soţului acesteia.

Procurorul Lora Constantinescu a fost prinsă în flagrant la 17 mai, după ce a primit de la denunţătoare 3.000 lei şi două cartuşe de ţigări, au precizat procurorii.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus, în 18 mai, la cererea procurorilor, arestarea preventivă a procurorului Aurelia Lora Constantinescu pe o perioadă de 29 de zile, decizie confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 24 mai, prin respingerea recursului acesteia.

Ulterior, în 7 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în recurs, cerea Lorei Constantinescu de liberare provizorie sub control judiciar, dispunând punerea în libertate a acesteia.