Pricopie: Semnalele de fraudă de la liceul Bolintineanu existau cu mult înainte de începerea probei

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, a declarat, luni seară, la România TV, că în cazul Liceului Teoretic Dimitrie Bolintineanu din Capitală existau suspiciuni de fraudă a bacalaureatului cu o săptămână înainte de începerea examenelor. "Subiectele NU au fost postate pe internet înainte de începerea examenului. La Bolintineanu se pare că cineva din interiorul şcolii soluţiona problemele şi foile cu rezolvările ajungeau la unii elevi", a lămurit ministrul.

01 iul. 2013, 19:09
Pricopie: Semnalele de fraudă de la liceul Bolintineanu existau cu mult înainte de începerea probei

Vreau să precizez faptul că nu există niciun indiciu privind fraudarea subiectelor la proba de limbă română scris a examenului de Bacalaureat. Subiectele au fost transmise în condiţii de securitate, proba de luni s-a desfăşurat în condiţii bune în toate centrele de examen, cu excepţia Liceului Dimitrie Bolintineanu„, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

În cazul Liceului Bolintineanu, Pricopie a explicat: „Se pare că cineva din interiorul şcolii soluţiona problemele şi foile cu rezolvările ajungeau la unii elevi„.

CITEŞTE ŞI Dezvăluiri ULUITOARE despre neregulile petrecute la Liceul Bolintineanu din Capitală

Ministrul Educaţiei a declarat că zvonurile legate de aflarea subiectelor la limba şi literaruta română înainte de începerea probei, la ora 9.00, sunt false.

„Subiectele nu au fost pe Internet înainte de începerea bacalaureatului, a fost un comentariu postat pe un site de socializare după ora 9.00. Nu se pune problema reluării bacalaureatului la nivel naţional”, a precizat Pricopie la România TV.

Pricopie a spus că examenul de Bacalaureat va continua conform calendarului stabilit, marţi fiind programată proba la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializării.

Ministrul a mai spus că decizia luată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti privind schimbarea comisiei de Bacalaureat de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” şi eliberarea din funcţii a directorului şi directorului adjunct ai şcolii sunt măsuri corecte, luate imediat ce organele de anchetă au descins în unitatea de învăţământ.

Vreau să precizez faptul că ieri (duminică, n.r.), în videoconferinţa pe care am avut-o cu preşedinţii comisiilor de bacalaureat, am precizat toleranţă zero la corupţie, să avem un examen de bacalaureat fără procuratură„, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a adăugat că este nemulţumit de faptul că membrii comisiei de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” nu i-au înţeles mesajul.

„Din păcate, cei de la «Bolintineanu» nu au înţeles acest mesaj. Atrag atenţia că vom face acelaşi lucru ori de câte ori se va repeta situaţia de luni. Am cerut ca examenul să se desfăşoare în bune condiţii pentru a avea o reală radiografie a ceea ce avem astăzi în sistem. De aceea ţin să mulţumesc celor care şi-au făcut datoria şi precizez că ne detaşăm total de cei care nu au înţeles să-şi facă datoria”, a declarat ministrul.