Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez glumeşte şi oferă sfaturi de pe patul de spital

Hugo Chavez, spitalizat de zece săptămâni în Cuba, a glumit şi a oferit sfaturi în vederea summitului latino-american care va avea loc la sfârşitul lunii în Chile, a povestit luni seara ministrul venezuelean de Externe, Elias Jaua, după o întrevedere cu preşedintele Venezuelei.

RomaniaTV.net
22 ian. 2013, 07:43
Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez glumeşte şi oferă sfaturi de pe patul de spital

„Compatrioţi, tocmai am ieşit de la o reuniune cu comandantul şi preşedintele Hugo Chavez. Am schimbat câteva glume şi zâmbete”, scrie ministrul într-un mesaj publicat pe Twitter. „El a luat decizii privind participarea noastră la summitul Celac” (Comunitatea statelor latino-americane şi din Caraibi), din 26 şi 27 ianuarie, de la Santiago.

„I-am transmis urările voastre şi toată dragostea voastră”, continuă Jaua, care a efectuat prima sa vizită în străinătate de la numirea sa, miercuri, la conducerea diplomaţiei Venezuelei la decizia lui Chavez.

Principalul opozant venezuelean, Henrique Capriles, i-a cerut preşedintelui Chavez, invizibil şi mut de la debutul spitalizării sale în Cuba, la 10 decembrie, să „apară şi să le vorbească venezuelenilor”.

„Dacă preşedintele Republicii poate semna decrete, îi cer să apară, să vorbească Venezuelei”, a declarat Capriles, la scurt timp după publicarea în jurnalul oficial a numirii noului ministru de Externe Elias Jaua.