Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, acuzat de minciună şi dezinformare

Premierul Victor Ponta a apreciat, luni, ca fiind foarte grav faptul că preşedintele CCR, Augustin Zegrean, s-a antepronunţat şi "a dezinformat" referitor la reprezentarea României la Consiliul European, el arătând că nu există în Constituţie o prevedere expresă privind reprezentarea.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 10:56
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, acuzat de minciună şi dezinformare

„Constituţia României nu prevede nicăieri dreptul absolut nici al preşedintelui, nici al premierului de a merge la Consiliul European. Afirmaţia domnului Zegrean e mincioasă şi nesusţinută de textele Constituţiei. E extrem de grav că preşedintele Curţii Constituţionale nu numai că se antepronunţă, dar mai şi dezinformează. Nu e niciun articol în Constituţie care să prevadă acest lucru, iar domnul Zegrean se presupune că ar trebui să o cunoască”, a spus Ponta.

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, a declarat joi, referitor la reprezentarea României la Bruxelles, că la Consiliul European ar trebui să meargă preşedintele, aşa cum a făcut şi până acum, fapt necontestat de nimeni până în prezent, precizând că răspunsul se găseşte în Constituţie

Pe de altă parte, Zegrean a spus că, dacă ar da un răspuns la această întrebare, nu ar mai putea participa la judecata unei astfel de sesizări către Curtea Constituţională.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, s-a antepronunţat în cazul reprezentării României la Consiliul European şi va trebui să se abţină de la vot dacă această problemă va ajunge în dezbaterea Curţii, a declarat, joi seară, premierul Victor Ponta.