Preşedintele Băsescu va participa la Convenţia Naţională a PDL

Preşedintele Traian Băsescu va lua parte la Convenţia Naţională a PDL unde va susţine şi un discurs, potrivit unor surse democrat-liberale, citate de România TV.

22 mart. 2013, 10:09
Preşedintele Băsescu va participa la Convenţia Naţională a PDL

Preşedintele României nu a trimis încă o confirmare oficială, ci le-ar fi comunicat informal unor lideri PDL că va onora invitaţia făcută de către Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale, informează România TV.

În consecinţă, organizatorii s-au apucat deja să se ocupe de detaliile legate de venirea şefului statului. Astfel, acestuia i s-au rezervat 20 de minute pentru a susţine un discurs în faţa delegaţilor la Convenţie şi se lucrează la stabilirea detaliilor legate de traseul preşedintelui în sala de la Romexpo, unde va avea loc reuniunea.

Din calitatea de preşedinte al României, Traian Băsescu a participat la lucrările Convenţiilor PDL din 2005 şi 2011, dar nu a fost prezent la Convenţia din vara anului trecut, atunci când a fost ales Vasile Blaga drept preşedinte al partidului.

Comisia de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal i-a transmis, pe 15 martie, preşedintelui României o invitaţie de a participa la evenimentul din 23 martie unde urmează să fie ales preşedintele PDL.

Într-un comunicat al PDL, decizia de a-l invita pe Traian Băsescu a fost luată, la solicitarea initiatorului motiunii „Romania Dreapta. PDL – politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, cu votul unanim al membrilor Comisiei de organizare a Convenţiei Nationale Extraordinare.

„Prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la Conventia NationalaExtraordinara a PDL este binevenita si ne-ar onora atat pe noi, caorganizatori ai Conventiei, cat si pe cei 5.000 de delegati care vor venila Bucuresti sa il aleaga pe presedintele partidului”, a declarat Ioan Balan, presedintele COCNE.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 23 martie, delegaţii urmând să aleagă noua conducerea a formaţiunii. La şefia PDL concurează Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.