Preşedintele Băsescu a trimis o coroană de flori pentru copilul ucis de câini în Capitală

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de flori la biserica unde a fost dus sicriul cu trupul neînsufleţit al copilului omorât de câini maidanezi în zona Parcului Tei din Capitală. Coroana Președinției a fost adusă de consilierul prezidențial Gabriel Berca. Tatăl lui Ionuț i-a cerut consilierului o lege care să prevină astfel de incidente pe viitor.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 12:03
Preşedintele Băsescu a trimis o coroană de flori pentru copilul ucis de câini în Capitală

Familia şi apropiaţii îşi pot lua rămas bun de la Ionuţ la capela Sfântul Gheorghe din cartierul Griviţei, din Bucureşti, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al copilului omorât de câini maidanezi în zona Parcului Tei din Capitală.

„Sincere regrete” este mesajul scris pe coroana trimisă miercuri de şeful statului pentru copilul ucis de câini maidanezi.

„Singura soluţie (la problema câinilor comunitari – n.r.), după cum s-a exprimat şi preşedintele aseară, este un act normativ care să reglementeze o dată pentru totdeauna chestiunea asta. Conform procedurilor, se pare că doar prin sterilizare nu rezolvăm această problemă”, a declarat consilierul prezidenţial Gabriel Berca, cel care a adus la capelă coroana de flori din partea preşedintelui Traian Băsescu. El a afirmat că iubitorii de câini ar trebui să îi îngrijească, nu să-i lase flămânzi pe străzi.

„Din păcate, autorităţile locale sunt oarecum ţinute în frâu de o legislaţie incompletă. Sunt foarte mulţi primari care ar dori să facă ordine din acest punct de vedere, însă legislaţia este incompletă. Guvernul, Parlamentul au o responsabilitate importantă”, a mai spus consilierul prezidenţial, precizând că a vorbit cu părinţii copilului, iar aceştia speră ca acest caz să schimbe ceva.

Citeşte şi: Copil UCIS de câini. Plângere penală pentru OMOR din culpă, împotriva asociaţiei care adoptase animalul

Pe corpul copilului au fost găsite sute de plăgi, la autopsie stabilindu-se că acesta a murit din cauza hemoragiei externe.

La două zile de la moartea copilului, autorităţile au dat şi primele amenzi. Poliţiştii de la secţia 7 din Bucureşti, pe raza căreia s-a întâmplat tragedia, au decis să sancţioneze proprietarul terenului pe care se aflau câinii fără stăpân, precum şi paznicul. De asemenea, şeful Poliţiei Locale Sector 2, Aurel Dobrilă, şi directorul general al DGASPC, Isabela Hurjui, au fost sancţionaţi pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor, în cazul copilului omorât de câini, primarul Neculai Onţanu propunând Comisiei de Disciplină demiterea acestora.

Moartea copilui de 4 ani, sfâşiat de câini în zona Parcului Tei, readuce în atenţia românilor problema câinilor maidanezi de pe străzile Capitalei. RTV.NET vrea să afle părere dumneavoastră în privinţa câinilor fără stăpân de pe străzile Capitalei. Care credeţi că este soluţia pentru rezolvarea problemei câinilor maidanezi din Bucureşti? AŞTEPTĂM COMENTARIILE DUMNEAVOASTRĂ AICI

De asemenea, vă invităm să răspundeţi SONDAJULUI RTV.NET: Preşedintele Băsescu a propus ca prin lege să fie stabilit un termen în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi să o poată face, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate. Sunteţi de acord cu propunerea preşedintelui ? Răspundeţi aici!