Condamnarea lui Becali,în presa internaţională: Controversatul personaj a încercat să fugă în Israel

Presa internaţională a reacţionat imediat după ce s-a anunţat condamnarea la închisoare a lui Gigi Becali. Potrivit România TV, ziarele străine punctează faptul că finanţatorul Stelei a încercat să fugă înaintea sentiţei, dar şi că el este unul dintre puţinii "grei" condamnaţi în România.

21 mai 2013, 05:53
Condamnarea lui Becali,în presa internaţională: Controversatul personaj a încercat să fugă în Israel

Patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru un schimb ilegal de terenuri„, anunţă Agenţia France Presse. „Fost europarlamentar şi actual membru al coaliţiei de centru-stânga aflată la putere, Gigi Becali a mai primit o condamnare în luna februarie la trei ani de închisoare pentru răpire„, adaugă AFP.

La rândul său, agenţia Reuters subliniază: „George Becali, deputat român şi proprietar al clubului de fotbal Steaua Bucureşti, a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru abuz de putere, fiind unul dintre puţinii „grei” care au fost găsiti vinovaţi, într-o ţară care încearcă să demonstreze că se poate bate cu corupţia la nivel înalt„.

Ediţia on-line a prestigiosului cotidian L’Équipe îi informează pe francezi despre decizia justiţiei române, dezvăluind totodată şi alte detalii. „Controversarul Becali încercase în noaptea de duminică spre luni să fugă din România în Israel, dar a fost oprit de poliţia de frontieră pe aeroportul din Bucureşti„, scriu jurnaliştii francezi.

După sentinţă, Becali a anunţat că va face apel la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi le-a cerut agenţilor de poliţie să-i permită să se prezinte singur la arest„, notează şi publicaţia spaniolă Diario Vasco.

Citeşte şi Gigi Becali, prima noapte în arest. Cu cine împarte celula şi ce regim de detenţie va avea