Presa bulgară: Teroristul din Bulgaria venea din România

Autorul atacului terorist din apropierea aeroportului bulgăresc Burgas a venit din România, potrivit monitor.bg. Presa bulgară anunţă că după ce a trecut graniţa în Bulgaria teroristul a stat câteva zile la Ruse.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 07:15
Presa bulgară: Teroristul din Bulgaria venea din România

Anchetatorii nu exclud ca atentatorul să fi avut complici, care l-au ajutat să-şi găsească o locuinţă lângă aeroport şi să se familiarizeze cu zona. Se pare că înaintea comiterii acţiunii teroriste el a stat între 4 şi 7 zile în oraşul Ruse.

Potrivit monitor.bg, o fotografie cu faţa autorului atacului terorist din Burgas, surprinsă de camerele de supraveghere, a fost trimisă la poliţia din Ruse. Poliţişti bulgari au mers joi la apartamente de lux din Ruse închiriate străinilor, pentru a întreba dacă acesta a locuit acolo, potrivit site-ului.

Pe de altă parte, potrivit site-ului Novinite, care citează Parchetului din Burgas, înaintea atacului, bărbatul a petrecut ceva vreme în staţiunea Ravda, situată la sud de Nesebăr, scrie MEDIAFAX. El a încercat să închirieze o maşină, dar proprietarul a devenit suspicios în legătură cu permisul de conducere şi a refuzat să încheie afacerea.

Ziarul Standart scrie că, în opinia poliţiştilor, bomba ar fi putut fi activată de la distanţă. Ei cred că teroristul a întârziat să urce în autocar şi, în acel moment, unul dintre complicii lui a activat bomba, de teamă ca nu cumva bărbatul să renunţe în ultima clipă. Această versiune este confirmată şi de faptul că explozia nu a avut loc în interiorul autocarului.

Singurul act de identitate găsit asupra teroristului este un permis de conducere eliberat în Michigan pe numele lui Jacque Felipe Martin cu domiciliul la Baton Rouge, Louisiana. Autorităţile bulgare şi FBI nu au reuşit să găsească însă în bazele lor de date un om cu această identitate şi se presupune că permisul de conducere este fals.