Protest al preoţilor împotriva cardului de sănătate, în faţa Parlamentului VIDEO

Câteva sute de preoţi şi călugări, dar şi oameni simpli au ieşit joi în stradă pentru că nu sunt de acord cu introducerea cardului de sănătate, informează România TV. Aceştia protestează în faţa Palatului Parlamentului cu steaguri tricolore şi împart pliante pe care scrie: "Nu acceptaţi acte de identitate cu cip incorporat. Veţi intra într-un joc din care nu veţi mai putea ieşi".

14 mart. 2013, 11:30
Protest al preoţilor împotriva cardului de sănătate, în faţa Parlamentului VIDEO

Câteva sute de preoţi, călugări şi oameni protestează joi în faţa Palatului Parlamentului împotriva eliberării cardurilor de sănătate.

Aceştia spun că nu doresc acte de identitate cu cip şi că informaţiile medicale personale nu ar trebui să fie introduse într-un sistem, deoarece se încalcă dreptul la libertate.

Nu vrem cipuri, nu vrem carduri, nu vrem reţete electronice. Nu avem siguranţă„, a spus o femeie.

Preoţii şi-au arătat dezacordul faţă de cardurile electronice de sănătate încă de anul trecut. Atunci medicul şef al CNAS, Marius Filip, a precizat că aceste carduri de sănătate nu vor avea inscripţionat cuvântul „card”, deoarece unele organizaţii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine „drac”.