Preot de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, traficant de etnobotanice

Un preot de 32 de ani, care slujea la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, a fost reţinut, joi, de procurorii vasluieni ai DIICOT pentru trafic de etnobotanice, el făcând parte din aceeaşi reţea destructurată săptămâna trecută de poliţişti, acţiune în urma căreia cinci persoane au fost arestate.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 19:26
Preot de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa, traficant de etnobotanice

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Gabriel Bucică, din Vaslui, preot la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, din Constanţa, este acuzat că a livrat, în cursul anului 2012, mai multe colete cu etnobotanice, pe care le lua din Portul Constanţa, către liderul unei reţele de comercializare a unor astfel de substanţe în municipiul Vaslui.

Ulterior, alte persoane din cadrul grupului infracţional se ocupau de distribuirea etnobotanicelor, contracost, în rândul tinerilor din municipiul Vaslui, inclusiv liceeni.

„Tânărul de 32 de ani a fost reţinut de procurorii vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Vaslui, urmând ca mâine (n.r. – vineri) să fie prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Născut în judeţul Vaslui, Gabriel Bucică este preot la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din municipiul Constanta, în prezent având domiciliul în localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, tânărul de 32 de ani făcea parte din aceeaşi reţea destructurată în cursul săptămânii trecute de către procurorii vasluieni ai DIICOT, acţiune în urma căreia cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani, patru din Vaslui şi unul din Republica Moldova, au fost arestaţi preventiv pentru 19 zile de către magistraţii Tribunalului Vaslui.

Ei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional, aderare la un grup infracţional şi efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. În urma percheziţiilor făcute la domiciliile lor, poliţiştii au confiscate 675 pliculeţe cu substanţe etnobotanice, care urmau să fie vândute pe piaţa vasluiană cu 10 lei bucata.