Premiu Cesar pentru Kate Winslet

Anual, Académie des Césars, acordă un trofeu onorific, pentru întreaga carieră. La ediţia din 2012 va fi recompensată Kate Winslet, actriţa principală din Titanic sau The Reader, după ce anul trecut premiul i-a revenit regizorului Quentin Tarantino.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 12:39
Premiu Cesar pentru Kate Winslet

Actriţa britanică Kate Winslet va primi un premiu onorific pentru întreaga carieră, la cea de-a 37-a gală a premiilor César, a anunţat, vineri, Alain Terzian, preşedintele Académie des Césars, care acordă aceste prestigioase distincţii din cinematografia franceză.

„Kate Winslet este eroina de neuitat din «Titanic» şi din «Doamne…ce măcel!/ Carnage», al lui Roman Polanski, care va primi acest César”, a spus Alain Terzian, vineri, într-o conferinţă de presă.

Premiile César sunt cele mai prestigioase distincţii din cinematografia franceză, fiind echivalentul Oscarurilor americane.

Kate Winslet, în vârstă de 36 de ani, este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a jucat într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din „Titanic”, energica Marianne Dashwood din „Raţiune şi simţire” şi muza lui J. M. Barrie din „În căutarea tărâmului pierdut”. Kate Winslet a fost preferata criticilor în ultimii ani, primind, în 2009, Oscarul pentru rolul din „Cititorul/ The Reader” şi un Glob de Aur pentru rolul din „Nonconformiştii/ Revolutionary Road”.

La ediţia din acest an a premiilor Globul de Aur, Kate Winslet a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un lungmetraj TV sau într-o miniserie” pentru rolul său din serialul „Mildred Pierce”.

Cea de-a 37-a gală a premiilor César se va desfăşura pe 24 februarie, la Paris.