Premierul Ponta participă la reuniunea Internaţionalei Socialiste, în Africa de Sud

Premierul Victor Ponta participă la reuniunea Internaţionalei Socialiste, la Cape Town, el urmând să se afle de luni până joi în Africa de Sud, unde va participa la mai multe reuniuni şi întâlniri politice cu ocazia acestui congres.

RomaniaTV.net
26 aug. 2012, 10:20
Premierul Ponta participă la reuniunea Internaţionalei Socialiste, în Africa de Sud

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, începând de luni, prim-ministrul Victor Ponta va fi prezent la Cape Town, în Africa de Sud, cu ocazia Congresului XXIV al Internaţionalei Socialiste, care are loc o dată la patru ani.

Victor Ponta se va afla, de luni până joi, în Africa de Sud şi va participa la mai multe reuniuni şi întâlniri politice cu ocazia acestui congres„, precizează sursa citată.

Premierul Ponta se va întâlni atât cu Jacob Zuma, preşedintele Africii de Sud, cât şi cu alţi şefi de guverne şi lideri ai partidelor socialiste, se menţionează în comunicat.

Congresul din acest an va fi primul organizat pe continentul african şi va fi găzduit de Congresul Naţional African (ANC).

Congresul va face apel la «o nouă cultură a solidarităţii», iar agenda sa se va concentra pe patru teme importante, preocupări ale social-democraţilor din lume: (1) susţinerea unei economii cu locuri de muncă, creştere şi protecţie socială, ca răspuns al social-democraţilor la criza actuală; (2) lupta pentru drepturi şi libertăţi şi întărirea democraţiei reprezentative în lume; (3) pentru o politică a păcii, sustenabilităţii şi cooperării şi (4) pentru o nouă cultură a solidarităţii între oameni şi între naţiuni„, se mai arată în comunicat.