Premierul moldovean Vlad Filat şi-a prezentat demisia

După ce guvernul său a fost demis, marţi, printr-o moţiune de cenzură, vineri a venit rândul premierului Vlad Filat să demisioneze.

08 mart. 2013, 12:16
Premierul moldovean Vlad Filat şi-a prezentat demisia

Premierul Vlad Filat şi-a prezentat vineri demisia, după ce Guvernul a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură. Preşedintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul prin care o acceptă, relatează Ziarul de Iaşi

„În legătură cu exprimarea votului de neîncredere a Guvernului, prin adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură asupra activităţii Guvernului şi în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul şase din Legea cu privire la Guvern şi ale articolului 118 din Regulamentul Parlamentului, prim-ministrul Vlad Filat a prezentat astăzi Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti demisia Guvernului”, se arată într-un comunicat emis de Guvern

Prin acelaşi decret, şeful statului a dispus ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcţia de administrare a treburilor publice până la formarea unui nou guvern.

Guvernul moldovean a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură, marţi, în Parlament. Moţiunea, depusă de PCRM, a fost adoptată cu votul a 54 de parlamentari. În termen de trei zile, premierul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia membrilor Cabinetului.

Mai mulţi membri ai Guvernului sunt vizaţi, în prezent, de anchete pentru corupţie şi riscă ani de închisoare în cazul în care sunt găsiţi vinovaţi.

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti are un termen de 45 de zile pentru a le propune deputaţilor un nou premier.Potrivit unor analişti moldoveni, demiterea Guvernului ar fi fost orchestrată de către forţe ostile integrării europene a Republicii Moldova.