Premieră pentru naţionala României. Tricolorii vor juca un amical cu Australia, pe 6 februarie

Federaţia Română de Fotbal a perfectat al doilea amical al iernii pentru tricolori, după meciul de verificare cu Polonia, din 2 februarie, naţionala urmând să întâlnească Australia, pe data de 6 februarie. Va fi pentru prima oară când se vor întâlni cele două reprezentative.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 10:02
Premieră pentru naţionala României. Tricolorii vor juca un amical cu Australia, pe 6 februarie

Echipa naţională a României va întâlni, în data de 6 februarie, de la ora 21.00, pe Estadio Municipal din Marbella (Spania), reprezentativa Australiei. Aceasta va fi prima partidă a României contra naţionalei Australiei (locul 36 în clasamentul FIFA, trei poziţii sub naţionala României).

Confruntarea este ultima pentru tricolorii antrenaţi de Victor Piţurcă înaintea jocurilor cu Ungaria (22 martie, la Budapesta) şi Olanda (26 martie, la Amsterdam), respectiv pentru „canguri” înaintea meciului cu Oman (26 martie, la Sydney), toate în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Cu patru zile mai devreme, în 2 februarie, de la ora 21.45, România va întâlni, la Malaga, Polonia, ambele echipe urmând să alinieze exclusiv jucători din campionatele ţărilor respective.

Delegaţia României se va deplasa în cantonamentul de la Gran Hotel Elba&Thalasso Spa din Estepona (Spania) în ziua de 27 ianuarie, urmând să revină în ţară în 7 februarie.

Referitor la partida din data de 6 februarie, selecţionerul Australiei, Holger Osieck,a  declarat: „Meciul cu România este o bună oportunitate să vedem la lucru o serie de jucători împotriva unei echipe foarte bune, echipa României este un adversar foarte competitiv, interesant. La partidele cu Republica Corea şi Hong Kong am integrat o serie de jucători în lot, iar concurenţa a crescut. Meciul cu România nu va fi pentru noi un simplu amical, ci un bun test pentru echipa mea înaintea importantului joc de calificare cu Oman”.