Premieră medicală la Târgu Jiu: Chirurgii au extirpat o tumoră de peste 6 kilograme VIDEO

O echipă de medici chirurgi de la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu a extirpat de la o pacientă o tumoră de peste şase kilograme. Intervenţia chirurgicală a durat aproape trei ore şi s-a încheiat cu succes.

RomaniaTV.net
06 sept. 2012, 12:06
Premieră medicală la Târgu Jiu: Chirurgii au extirpat o tumoră de peste 6 kilograme VIDEO

Pacienta de 65 de ani avea tumora la piciorul drept de aproape 20 de ani. De frică să nu ajungă pe mâinile medicilor, femeia a amânat să meargă la control. Acum însă a ajuns direct pe masa de operaţie.

„Ştiu că o are de peste 20 de ani. Cu timpul a început să crească şi acum a ajuns la forma pe care o are”, a spus o prietenă a femeii.

În aproape trei ore, medicii au extirpat cu succes tumora. „Este vorba de o tumoră gigant la o bătrână de 65 de ani cu o evoluţie de 15-20 de ani”, a spus Claudiua Soare, medic chirurg.

A fost o intervenţie grea. „Prin mărimea, prin gigantismul ei este mai rar întâlnită. A fost o operaţie grea cu o durată foarte lungă, dar care s-a rezolvat foarte bine”, a spus Florin Mergea, medic chirurg.

Pacienta este acum în afara oricărui pericol însă va mai rămâne internată o perioadă. Între timp, medicii chirurgi vor trimite tumora la un institut pentru analize amănunţite.